Hlavní obsah

Nejčastější výmluvy, které ženy používají, když se chtějí vyhnout milování

Novinky, das

Sex hraje v životě dospělých jedinců velmi důležitou roli. Jakmile jej jeden z partnerů z nějakého důvodu dlouhodobě odmítá, může nastat skutečně velký vztahový problém. Ne vždy jsou přitom výmluvy partnerů oprávněné.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhodobé odmítání sexu může vztah poškodit.

Článek

1. Bolí mne hlava / necítím se dobře

Pokud vás skutečně bude bolet hlava, pak je zcela pochopitelné, že nebudete mít na sex ani pomyšlení. A je úplně jedno, že vědci dávno zjistili, že sex jako takový funguje velmi dobře jako lék na zmiňované bolesti.

Jakmile se na to samé žena vymluví pět nocí za sebou, pak bude zřejmě problém úplně někde jinde a muži by si měli položit následující otázky:

Co bych mohl udělat, aby sex začal partnerku opět bavit? Jedná se o problém vztahový nebo je záležitostí výhradně sexu?

2. Mám toho moc

Sedmdesát pět procent párů považuje nedostatek času za největší důvod jejich sexuální frustrace. Přitom většina z nich minimálně 20 hodin týdně tráví u televize, kam se nepočítá čas strávený na sociálních sítích. Vymlouvat se na nedostatek času je tedy naprostý nesmysl. Navíc sex jako takový nikdy nezabere tolik času, jde jen o to stanovit si priority. A co je víc než láska a harmonie ve vztahu?

3. Jsem moc unavená

Pokud ženy mají malé děti, a k tomu se snaží kromě nich zvládat zaměstnání i domácnost, pak opravdu lze věřit, že jsou po celodenním shonu unavené a nemají energii už vůbec na nic. Takový zápřah jednoduše nelze zvládat s naprostou samozřejmostí.

Řešením je v ten okamžik ubrat ženě povinnosti. Například na úklid povolat uklízečku, na výpomoc s dětmi chůvu, případně se muž může do jednotlivých činností zapojit víc sám.

Mohou nastat ale i situace, kdy se žena na únavu skutečně jen vymlouvá. Pokud jí nevadí být do noci na baru s kamarádkami, celý víkend procvičit někde na víkendovém pobytu, nebo místo milování upřednostní uklízení ve skříni, pak únava zřejmě nebude tím pravým důvodem.

Ideální je v tomto případě udělat vzájemnou dohodu o četnosti milování v měsíci.

4. Orgasmus nezažiju, tak to stejně nemá smysl

Statistiky hovoří jasně. Zatímco během milování s partnerem zažije orgasmus průměrně 24 % žen, při masturbaci až 56 % z nich. Je tedy nasnadě, aby muž změnil taktiku milování. Pokud se žena dokáže uspokojit masturbací, zvládne to i on sám, jen si o tom musí s partnerkou otevřeně promluvit. Zjistit, co přesně jí dělá dobře, jaké doteky jsou jí příjemné a víc se zaměřit jak na předehru, tak jiné formy milování.

5. Jsem moc plná a tlustá

Pokud jste se právě vrátili z romantické večeře, kde jste se doslova a do písmene přejedli, pak je pochopitelné, že v ten okamžik netoužíte po ničem jiném, než si lehnout a v klidu vše strávit. Je to i jeden z důvodů, proč sexuologové doporučují partnerům, aby měli vždy sex ještě před večeří - je pak větší šance, že se vyhnou následujícímu zklamání.

Pokud se žena bude trápit, protože přibrala nějaký ten kilogram navíc, pak záleží jen a jen na empatii muže a jeho schopnostech ženu přesvědčit, že se mu líbí taková, jaká je. Když muž bude ženu neustále nabádat k tomu, že by měla zhubnout anebo jí bude předhazovat jiné ženy, které jsou výrazně štíhlejší, pak se nesmí divit, když si sex s ním přestane užívat a začne si hledat výmluvy.

6. Mám už po krk sexu

Čím víc bude muž iniciovat sex, tím je větší předpoklad, že k němu nebude docházet. Všeho moc škodí, a pokud muž bude ženu tlačit i po letech do milování mnohdy i několikrát za den, nesmí se divit, že toho bude mít po nějaké době skutečně dost a bude dělat cokoli, jen aby se milování s ním vyhnula.

Pokud má muž takovéto nadměrné potřeby, měl by se snažit je řešit s odborníky.

7. Nudí mě to

Pokud s partnerkou budete při milování neustále opakovat stejný scénář, kdy žena už dopředu bude vědět, co jí v daný okamžik čeká, pak se i ze sebelepší záležitosti stane jednoduše nuda a postupem času i sexuální sebevražda. A je jedno, že u toho oba partneři zažívají orgasmy, prožitek se jednoduše po čas začne měnit.

Partneři by se neměli bát neustále zkoušet nové věci a především nemilovat se neustále v jedné pozici v posteli. Každá byť minimální změna je ku prospěchu.

Ideální je, když se partneři dohodnou a zkusí minimálně jednou týdně milování nějak ozvláštnit. Vyzkoušejte nové erotické pomůcky, nové polohy, přitvrďte, nebo naopak zjemněte, změňte místo, ale třeba i čas na milování. Sex může být i po letech skutečně pestrý a zároveň velmi vášnivý. Jde jen o to, neusnout na vavřínech.

8. Obtěžuje mě to

Sex není jen o fyzickém uvolnění a potěšení. Je to také o sounáležitosti, citových vazbách, pocitech jistoty a bezpečí. Navíc má velmi pozitivní vliv i na naše duševní a fyzické zdraví, i díky němu se zpomalují procesy stárnutí.

Pokud chce žena s mužem žít v monogamním vztahu, pak si musí uvědomit, že pravidelný sex je jeho přirozenou součástí. Čím více se žena sexu bude vyhýbat, tím více se od svého partnera bude vzdalovat a tím hůře udrží ve vztahu maximální harmonii a radost ze společného života.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužské tělesné partie, které ženy milují

Ženy milují mužské tělo. Oproti svým protějškům ale nejsou tak specificky vyhraněny a všímají si téměř všeho. Zatímco jedna nedá dopustit na vypracované svaly,...

Výběr článků

Načítám