Hlavní obsah

Pikantnosti, se kterými se ženy svěřují kamarádkám

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy jsou od přírody komunikativnější než muži. Nejenže rády naslouchají, ještě raději se svěřují, a to nejčastěji kamarádkám. A rozhodně nezůstávají jen u běžných společenských témat. Na přetřes často přijdou i vztahové problémy, zážitky a jiné pikantnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se rády scházejí s kamarádkami a rozebírají vše možné. Vztahy ani pikantnosti nejsou tabu.

Článek

O tom, že by měly některé záležitosti partnerů zůstat jen mezi nimi, je poměrně zbytečné mluvit. Když už kvůli ničemu dalšímu, tak alespoň pro klid ve vztahu. Jenže to se často neděje. Co se týče sexuálních zážitků a detailů z intimního soužití, jsou ženy velmi sdílné a rády se o ně dělí s kamarádkami. Pro řadu dam je takové svěřování něco jako oblíbená skupinová aktivita.

Částečně je to podle odborníků dáno tím, že partneři ve vztahu všeobecně moc o sexu nemluví. Podle studie provedené kanadskou výzkumnou pracovnicí a profesorkou E. Sandrou Byersovou je ve skutečnosti míra odhalování sexuálních nedostatků či nepříjemných zážitků, které lidi často trápí, velmi malá.

Z jejích dat vyplývá, že průměrný dospělý člověk zná obvykle pouhou čtvrtinu toho, co jeho partnera v sexu trápí. I proto se není čemu divit, že se ženy svěřují kamarádkám, se kterými zároveň často porovnávají, co a jak ve kterém vztahu lépe či hůře funguje. A svěřují se mnohem častěji, než je tomu u mužů.

Server Askmen přinesl krátký přehled toho, o čem se ženy s kamarádkami nejčastěji baví, co hodnotí a proč.

Vzhled a velikost mužova údu

Jakkoli některé ženy působí na první pohled stydlivě, není pravidlem, že by jim detailní intimní svěřování dělalo problém. Ba naopak, pokud jde o opravdu dobrou kamarádku, jsou ochotné s nimi rozebírat prakticky cokoli, mužský penis nevyjímaje.

Je tak dost pravděpodobné, že přijde řeč nejen na hodnocení velikosti, ale i celkového vzhledu mužovy chlouby, včetně toho, zda má nějaké nedokonalosti, případně jak příjemný nebo naopak nepříjemný sexuální styk kvůli tomu je.

Proč tomu tak je? Biologicky řečeno, i když všeobecně ženy tvrdí, že velikost mužova penisu není zas až tak důležitá, je to přeci jen ukazatel mužnosti. A to již od dob jeskynních lidí.

Styl a výdrž 

Ještě důležitější je v mnoha ohledech pro ženy hodnocení, jaký je partner v posteli, co se týče výkonnosti a případných technik. Důležité je vše, praktikované pozice, kolik jich muž zná, jak v té které dokáže ženu uspokojit, a samozřejmě jak dlouho je schopen vydržet.

Ani tady se není čemu divit. Především v počátcích vztahu jsou sexuální přitažlivost a chemie rozhodující pro jeho další vývoj. Euforie v tomto období je regulována hormony neutrofiny, jak uvádí studie univerzity v Pise. Tato euforie pak tvoří velkou část toho, jak ženy chápou vzájemnou chemii a jak se rozhodnou, zda je partner z hlediska sexuální výkonnosti dostatečně 'fit'.

V analýze sexuálního styku tak přichází na hodnocení všeho - zda je muž podivín nebo dobrodružný typ, zda je při sexu sebevědomý, nebo naopak agresivní, zda a jak často iniciuje nové polohy atd.

Sobeckost partnera 

Sobeckost by se dala v tomto případě rozdělit na dvě skupiny. V jedné je zmiňováno, jakou pozornost muž ženě věnuje, jak citlivý a romantický dokáže být. Na druhé straně je ale stejně důležitá i faktická stránka - a to jak dokáže ženu uspokojit, a jakými způsoby.

Proč je to tak důležité? Výsledky nedávné studie institutu v Kinsey ukázaly, že pravidelný orgasmus s partnery zažívají ženy v 60 % všech pohlavních styků. Což je v porovnání se 74,7 procenty u lesbiček poměrně smutné číslo.

Hlavní problém je v tom, že páry (specificky muži) se soustředí často výhradně na samotný styk, ale už ne tolik na jiné formy či způsoby stimulace a uspokojení partnerky.

Porovnání s nejlepším zážitkem

Porovnávání je tak nějak zafixováno v lidské povaze. U žen to platí i v oblasti sexuální. S novým partnerem tak hodnotí, jak moc se blíží dosud nejlepším sexuálním zážitkům, případně jak moc její očekávání předčil. Dosáhla jsem orgasmu? Několikrát? Zkouší rád nové věci, nebo vsází na klasiku? To všechno je důležité.

Odpověď je opět jednoduchá. I když není nejdůležitější, velkou váhu má skvělý sex i pro ženy. V průzkumu serveru IllicitEncounters.com mezi 1000 jedinci bylo zjištěno, že více než polovina (56 %) žen měla nejlepší sex svého života v některém z předchozích vztahů než se současným milencem.

Pocit důležitější než samotný sex 

Jakkoli je sexuální prožitek důležitý, větší vliv na celkovou spokojenost ženy má ještě další faktor - jak se u toho cítila, jak tomu partner přizpůsobil atmosféru, jak vnímal její tělo. Nebylo ženě příjemné nechat rozsvícená světla? Styděla se před partnerem odhalit zcela nahá? Na tom všem záleží.

Další z výzkumů na toto téma uvádí, že více než 10 miliónů britských žen (a nejen ony) se cítí v depresi kvůli vlastnímu vzhledu. To následně ovlivňuje vše ostatní, od vztahů až po práci, zjistila kampaň Be Real.

A právě vztah a hledání partnera je o tom mít vedle sebe někoho, s kým se ženy cítí dobře. Sebedůvěra a s tím i pozitivní vnímání vlastní nahoty by toho měly být nedílnou součástí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám