Hlavní obsah

Signály, které vás upozorní na nevěrné partnery

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný vztah není po letech ideální, vzájemný respekt a další atributy jej ale mohou udržet v dlouholeté harmonii. Bohužel svodů kolem je dnes velmi mnoho a nemusí jít vždy o vypočítavé zlatokopky, naivní dvacítky či zoufalé bezdětné nebo rozvedené pětatřicítky. Slova uznání, chvály a povzbuzení jednoduše fungují, ať už jsou od kohokoli. A když se k tomu přidají sexuální pudy, odolat zvládnou jen ti nejsilnější muži.

Foto: Profimedia.cz

Ženy na nevěru partnera často upozorní tzv. šestý smysl.

Článek

Odborník na vztahy Charles J. Orlando sestavil na základě rozhovorů s 50 nevěrníky a jejich partnerkami nejčastější signály, jež mohou oficiální partnerky na nevěru muže upozornit.

Veškeré snahy o maskování záletů pak obvykle selhávají. Zvlášť pokud ženy oplývají tzv. šestým smyslem, který je na nezvyklé klima upozorní hned v počátcích.

1. Změny, byť nepatrné, v chování

Partneři, kteří spolu nějaký čas žijí, mají toho druhého velmi dobře přečteného. Jakmile se tedy jeden začne v určitých situacích chovat jinak než dříve, okamžitě na sebe upozorní. A je jedno, zda začne na záchod chodit s mobilem, má nepřítomné pohledy či víc času tráví mimo domov.

2. Změny nálad

Je-li muž příliš pozorný, veselý či nabitý energií, je stejně špatně, jako když je nervózní, uštěpačný či výbušný. Cokoliv, co vybočuje z normálu, by mělo druhého přivádět do střehu.

Hledání nových a nových výmluv totiž není ani pro otrlé nevěrníky jednoduché, zvlášť když tím narušují rodinné rituály. A velmi výrazně se to projeví na jejich náladovosti. Pokud se partnerka navíc začne víc vyptávat, muž se často ocitá v úzkých a začne se chovat nepředvídatelně.

3. Změny hmotnosti a vzhledu

Každý si jistě vzpomene na čas největší zamilovanosti, kdy se od sebe s partnerem nedokázali odtrhnout a většinu společného času věnovali intimním hrátkám. Kila šla rychle dolů, a to u obou partnerů. Pokud tedy muž začne zničehonic hubnout a jinak překypuje energií, pravděpodobně za tím nebude nemoc, stres ani speciální dieta (vyjma té, kterou mu naordinovala milenka).

Nejde ale jen o hubnutí. Dost často se stává, že muž se začne doslova proměňovat před očima. Změní účes, začne se jinak oblékat a obklopovat se věcmi, které mu do té doby nic neříkaly.

4. Změna hudebního vkusu

Pokud někdo miluje jazz a najednou začne v autě či kdekoliv jinde vyhledávat pop, pak to zřejmě nebude náhlým pomatením mysli. Obvykle se tak děje vlivem někoho dalšího.

Každý odborník na vztahy vám potvrdí, že pokud budete mít nějakou hudbu spjatu s určitou osobou, velmi příjemným okamžikem, budete ji jednoduše vyhledávat.

5. Zapomínání a ztráta přehledu o detailech

Pokud muži začne selhávat krátkodobá paměť, např. zapomene během cesty do lednice, co chtěl, zapomene vyzvednout dítě apod., pak to může být sice způsobeno pracovní přetížeností, ale také tím, že ho naprosto zaměstnávají myšlenky na někoho jiného.

Zvláštním znamením jsou pak okamžiky spjaté přímo s vámi. Když si s ním začnete vyprávět o filmu, který jste společně sledovali, obvykle vám bude jen přitakávat, jelikož mu 80 % z něj uniklo.

6. Náhlá potřeba soukromí

Další známkou toho, že se něco děje, může být náhlá touha po větším soukromí. Např. přestože i dříve pracoval z domova a nikdy mu žádný hluk, ať už domácích spotřebičů, či dětí, nevadil, najednou bude vyžadovat naprostý klid a začne se zavírat v pokoji. Nebo začne z ničeho nic odcházet do práce dříve, ačkoliv nikdy nebyl ranní ptáče, a z práce bude přicházet stále později.

Případně začne vyhledávat nejrůznější pracovní výjezdy mimo domov a tedy přesně to, co dříve vyloženě nemusel. To samé platí o koníčcích - ačkoliv dříve sám od sebe nikam nechodil, najednou začne střídat jednu aktivitu za druhou. Jednou musí s kamarádem na squash, jindy na golf, poté na tenis. Postupně se déle a déle začne zdržovat s kamarády na pivě apod.

Časem se ale přestane vymlouvat na konkrétní aktivity a vše zkrátí na vyjádření, že jednoduše potřebuje více času sám na sebe.

7. Velmi výrazná změna v sexuálním apetitu, ale i stylu

Na nevěru partnera může upozornit i změna sexuálního apetitu. Buď se sexu s vámi začne vyhýbat, nebo jej zcela přestane vyžadovat, a to i když měl předtím sex moc rád. Nebo naopak bude mnohem více sexuálně aktivní a dost často i dominantnější a agresivnější. Navíc začne při milování požadovat či aplikovat něco nového, dost často bez veškeré komunikace s vámi.

Podle odborníků za to může obrovský přísun testosteronu a neustále se zvyšující ego. Muži se cítí být mužní, silní a žádoucí...

8. Výpisy z účtů - tabu

Večeře, výlety, hotelové pokoje, květiny, dárky něco stojí. Všechny tyto náhlé náklady jsou patrné na každém účtu. A nemusí se tam zobrazovat přímo jednotlivé platby kartou. Obvykle muži vybírají vyšší částky v hotovosti a pak používají nejrůznější platební terminály, jako PayPal, kreditní karty apod.

9. Více přátel v zaměstnání či více pracovních povinností

Náhlá potřeba trávit v zaměstnání víc času, než bylo doposud nutné, je sice často dána nějakým novým pracovním úkolem, ale takové věci se obvykle nedějí ze dne na den.

K maximálnímu pracovnímu vytížení se posléze přidají pracovní večeře, víkendy. Najednou nebude čas ani na společný oběd, natož vyjít si do kina či vyjet za město na relaxační víkend.

K tomu budou v zaměstnání neustále přibývat noví a noví kolegové a čas strávený s nimi začne být nejdůležitější.

10. Mobil, tablet - pozor tajné

Muži často netají hesla ke všem svým technologickým přátelům do té doby, než si jsou vědomi rizikovosti svého jednání. Pokud vám tedy muž přestane půjčovat svůj telefon, tablet..., změní si hesla k mailům a k dalším aplikacím, pak je to jasnou známkou toho, že nehraje čistou hru a má důvod před vámi dané informace tajit.

Reklama

Související témata:

Související články

O čem ženy v sexu nejčastěji lžou

Výzkumy ukazují, že většina lidí zalže v průměru jednou až dvakrát denně. A že ty největší lži většinou říkají těm, které nejvíce milují. Lidé lžou i o sexu,...

Výběr článků

Načítám