Hlavní obsah

Nejčastější chyby, kterých se ženy dopouštějí po zásnubách

Novinky, bok

I když zásnuby v současné době již nepředstavují tak vážný okamžik, jako tomu bývalo v minulosti, žádost o ruku je přesto významným momentem v životě obou partnerů. Nejeden pár teprve v té chvíli začíná vážně plánovat společnou budoucnost. S tím jsou ale někdy spojena i četná negativa, která mohou vyhlídky na společný život zhatit.

Foto: Profimedia.cz

Žádost o ruku je pro ženy stále důležitým okamžikem, po kterém mnohé z nich popadne doslova svatební amok. Ilustrační foto

Článek

Zásnubní prsten na ruce je pro mnohé ženy doslova hnacím motorem k tomu začít co nejdříve spřádat plány a přemýšlet, jak by měl svatební den a následný manželský život vypadat. Do plánování se samozřejmě zapojují ve velkém i muži, jen jejich představy nejsou tak ´objemné´ jako ty ženské.

I když mužské plány mnohdy ženy považují za nedostatečné, pánové nejspíš dobře vědí, proč se drží při zemi. Čím větší a ´růžovější´ představy totiž ženy mívají, o to více jim hrozí, že se ne všechny splní. A že vztah, který vypadal před svatbou či chvíli po svatbě jako ideální, už najednou takový není.

Přehled nejčastějších chyb, kterých se dopouštějí právě čerstvě zasnoubené ženy pod vlivem emocí, přinesl server Daily Telegraph.

Příliš plánování, příliš brzy 

Zásnubní prsten podle odborníků opravdu na řadu žen působí doslova magicky. Najednou je pro mnohé z nich nejdůležitější projít veškeré svatební časopisy, navštívit všechny obchody a vyzkoušet ty nejlepší šaty atd. Jak odborníci na svatby přiznávají, řada žen je schopna začít kupovat nebo vybírat šaty jen pár dní po zásnubách.

V souvislosti s tím ale rovněž nabádají, že vše je třeba brát s rozmyslem, a nic neuspěchat. Nikde není psáno, že se musí během jednoho týdne vybrat datum, zařídit hostina, koupit šaty a ještě obstarat výslužka pro svatebčany.

Aby se budoucí novomanželé vyhnuli přemíře stresu, je dobré rozložit plánování do jednotlivých etap, na období zhruba tři až čtyři měsíce.

Nezapomeňte to říct rodině 

V návalu euforie jsou mnohé ženy natolik ´rozhozené´, že o této velké události jaksi zapomenou říci nejbližším členům rodiny. Rodiče by se to měli určitě dozvědět od dcery, ne aby jim to mezi řečí sdělila sousedka při společném nákupu.

I taková věc se totiž může stát semenem sváru, v lepším případě jen nepříjemnou výčitkou, která se může ještě dlouho po svatbě ze strany rodiny vracet.

Koho pozvat 

O tom, koho na svatbu pozvat, si rozhoduje každý pár sám podle chuti i možností. Pozor ale na to, aby se z malé svatby nakonec nestala sešlost lidí, o kterých nikdo neví, že je pozval. Nejlepší je proto si sestavit v klidu přehled, který může kromě rodiny zahrnovat i další důležité osoby v životě snoubenců.

Pomoc? Zařídím si všechno sama 

Nejedna budoucí nevěsta má dojem, že jen ona ví, jak by měl její svatební den vypadat. Nechat si radit od odborníků, případně od rodičů či přátel, je pro ni zbytečná ztráta času. O partnerově názoru nemluvě.

Jenže právě malé rady mohou být ty, které pomohou prožít svatební den v klidu a pohodě bez stresu.

Výběr družiček

Družičky jsou jedny z mála, které na svatbě nesmí chybět. I proto je jejich výběr důležitý a měl by se zvážit. S tím pak souvisí i jejich ´povinnosti´. I když se své role zhostí, neznamená, že budou muset mlčky plnit veškeré výstřelky, které si nevěsta vymyslí. Vše by tak mělo být o kompromisu a dohodě.

Rozpočet

Svatba je o lásce, potvrzení vzájemného slibu, ale také o penězích. Chtě nechtě totiž i malý obřad jen s hrstkou nejbližších něco stojí. Čím více se nechá nevěsta unést, o to více pak může částka narůstat.

Proto je dobré si s partnerem stanovit celkovou sumu, kterou jsou ochotni do svatby vložit. Už to je totiž velká prevence zklamání z toho, že svatba nebude vypadat ideálně.

Manipulace ze strany rodiny 

Svatby se účastní užší nebo širší rodina a přátelé, ale stále je to den, který se hlavně týká dvou lidí. Na to by měli myslet všichni zúčastnění.

Jak rodina, která by neměla budoucím manželům všechno organizovat, pokud o to nestojí, i snoubenci, kteří nemusí nutně souhlasit se vším, co si příbuzní vymyslí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám