Hlavní obsah

V čem jsou ženy vybíravější než muži

Novinky, ema

Psychologové z Austrálie se rozhodli zmapovat nejčastější důvody, kvůli kterým se lidé rozcházejí. Vyšlo najevo, že u mužů hraje při rozhodování velkou roli aktivní sexuální život, ženy jsou ovlivněny mateřskými pudy.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se při rozchodu s partnerem nerozhodují intuitivně, zvažují především jeho přínosy do budoucího partnerského života.

Článek

K zjištění toho, co nám na protějšcích nejvíce vadí, použili vědci data od více než 5500 lidí ve věku od 21 do 76 let.

Pro ženy byly v žebříčku neakceptovatelných vlastností ve vztahu lenost, neudržovaný vzhled, anebo téměř prázdné bankovní konto. Na čtvrtém a pátém místě se umístila absence smyslu pro humor a nevyhovující sexuální život, píše Dailymail.

Výsledky byly podobné těm, které uvedli muži. Na prvním místě u nich byl však špatný vzhled, na druhém lenost, poté následoval nepřijatelný fakt, a to když partnerka bydlí dál než tři hodiny cesty. To bylo pro muže dokonce horší než nevyhovující milostný život.

Mateřské pudy 

Výzkumníci se domnívají, že jsou ženy vybíravěji naprogramovány kvůli svým přirozeným mateřským pudům, tedy faktu, že si podvědomě hledají otce svých dětí.

„Ženy jsou pravděpodobně více selektivní právě proto, aby zabránily partnerství s člověkem nevhodným pro život,“ uvedli vědci z univerzity v Sydney v časopise Personality and Social Psychology Bulletin.

Muži se častěji rozcházejí, protože ještě nechtějí děti, nebo když ze vztahu vymizí sexuální přitažlivost. Obecně lze také říci, že na rozdíl od žen se příliš nezajímají o kvalitu partnerského sexu, spíše jim záleží na jeho aktivním provozování.

Ženám vadí muži s nedostatkem sebedůvěry, nebo ti, kteří se příliš věnují sledování televize nebo hraní her.

„To jasně ukazuje, že ženy reagují na takové muže jako na nedospělé jedince a rozcházejí se z důvodu toho, že potřebují partnera a ne kamaráda. Hledají dominantního, ambiciózního a stabilního muže pro život.“

Reklama

Výběr článků

Načítám