Hlavní obsah

Jak se znovu zamilovat

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teoreticky vzato, nikdy nebyla jednodušší doba na navázání nového vztahu. Díky velkému množství webových stránek určených k seznamování a aplikacím na chytrých telefonech je nový vztah téměř na dosah ruky. A chladné měsíce, kdy začíná klubová sezóna a startují nejrůznější zájmové kroužky, jsou pro navázání nového vztahu doslova ideální.

Foto: Profimedia.cz

Začínající večírková sezóna je na seznamování ideální.

Článek

Chcete se seznámit online, protože máte málo času, nebo jste stydliví? Jde to, ale je to běh na dlouhou trať, varují odborníci.

„Online seznamování funguje, ale je to v podstatě sázka do loterie. Musíte projít seznámením se spoustou špatných lidí, než konečně narazíte na někoho správného,“ říká vztahová expertka Christie Hartmanová pro womenshealthmag.com.

Rešerše na síti

Pokud se nechcete seznámit s někým úplně neznámým, nebojte se prolustrovat na sociální síti přátele svých přátel. Pokud se vám někdo bude líbit a podle fotek zjistíte, že má podobné zájmy jako vy, nebojte se požádat svého známého, jestli by vás neseznámil.

„Je to sice trochu staromódní, ale seznámení přátel s přáteli zvyšuje šanci, jak mít s novým protějškem už na začátku vztahu něco společného,“ říká Hartmanová.

Přestaňte snít

Pokud sníte o protějšku, který je spíše výplodem vašich fantazií a do reálného muže má hodně daleko, je na čase zaměřit se na reálná očekávání.

„Když si moji klienti stěžují, že nemohou potkat nikoho normálního, většinou je na vině jejich fantazie,“ říká odbornice. Dodává také, že lidé si často vysní nejen to, jak by ideálně měl protějšek vypadat a jaké bude mít povahové rysy, ale i to, jak by mělo probíhat první rande.

Většinou to pak může způsobit to, že si člověk pošlape vlastní štěstí a kvůli přehnaným očekáváním nevidí, že si s protějškem v reálném životě i tak dobře rozumí.

Rozšiřte si obzory

Protiklady se mnohdy přitahují a na takovém principu funguje i mnoho vztahů. Vyzkoušejte sport, který jste vždy chtěli zkusit, ale měli jste obavy, přihlaste se do zájmového nebo jazykového kroužku.

Je totiž dost pravděpodobné, že v takových případech narazíte na někoho, kdo se podobným způsobem snaží vyplnit volný čas.

Naučte se říkat ano

Vidina večera stráveného na pohovce s kakaem u dobré knihy nebo zábavného filmu je sice lákavá, ovšem pokud se chcete seznámit, nezbude vám nic jiného než vyrazit mezi lidi. Jste pozvaní na narozeninovou oslavu, svatbu kamaráda nebo na koncert? Jděte. V některých případech to může být sice vyčerpávající, jenomže při takových příležitostech se seznámíte s protějškem tváří v tvář.

„Chce vás někdo ze známých seznámit s někým, kdo se vám zas tolik nelíbí? Pokud jste single, neváhejte. Mějte na paměti, že to nemusí být fyzický vzhled, díky kterému se zamilujete. Láska vzniká na základě mnoha faktorů a i jedinec, který se vám na první pohled nezdá, může být zrovna ten, do kterého se šíleně zamilujete a strávíte s ním celý život,“ říká expertka.

Podrobný profil

Nereaguje na váš profil na seznamce moc lidí? Zpestřete ho. Přidejte informace o svých zájmech, zálibách, vypište oblíbené filmy a seriály, nebo vaše oblíbené interprety. Sdílejte fotografie z letní dovolené nebo aktuální fotky z podzimní procházky.

Takovým jednáním předejdete tomu, že na dlouho plánované schůzce hned zpočátku zjistíte, že nemáte absolutně nic společného. Naopak zvýšíte šanci toho, že poznáte protějšek, který má stejné nebo podobné zájmy a záliby jako vy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám