Hlavní obsah

Moderní seznamování aneb pravidla randění

Novinky, bok

Seznamování s novým partnerem je krásným okamžikem plným očekávání, stejně tak ale i obdobím nervozity a stresu. V čem jít na první rande, kdy je vhodná doba na první milování, ale i jak se rozejít, když už není vztah o lásce. Jak jsou na tom ale jednotlivá „pravidla” randění a seznamování? Mění se na nich něco s postupem času?

Foto: Profimedia.cz

Ideální doba na první sex s novým partnerem? Podle zjištění celosvětového průzkumu je to na čtvrtém rande.

Článek

Jak se vyvíjí doba, dochází ke změnám celé řady věcí kolem nás, včetně vztahů. Je tedy docela pravděpodobné, že taková nepsaná pravidla, která platila před několika desítkami let, už se nemusí nosit v novém tisíciletí. Nebo tomu tak není?

Na to se snažili najít odpovědi vztahoví odborníci v různých koutech světa. Na základě jejich podnětů byla spuštěna rozsáhlá studie, které se zúčastnilo přes 24 000 lidí z 24 velkoměst po celém světě.

Od Londýna, přes Paříž, Milán až po Tokio odborníci zjišťovali, jak jsou na tom lidé v aktuálním roce s randěním. Server Askmen pak přinesl přehled skutečností, ve kterých se dotazovaní nejvíce shodovali.

Internetová seznamka je nezbytnost 

V době moderních technologií je logické, že se jejich vliv promítne i do vztahů. Potvrzuje to i fakt, že internetové seznamky považuje 60 % všech oslovených lidí za nejspolehlivější způsob, jak někoho poznat. Výjimka ale potvrzuje pravidlo, v tomto případě jsou takovou výjimkou Pařížané. Téměř polovina z nich (46 %) uznává jiný způsob - seznamování na večírcích.

První polibek

Líbání je přirozeným krokem, když se dva lidé přitahují. Líbat se ale hned na prvním rande? To ne. Více jak 53 % dotázaných líbání na první schůzce nepovažuje za nezbytné. Jde přeci o to nejdříve toho druhého trochu poznat, na líbání bude ještě času dost.

První sex 

První milování s novým partnerem je okamžikem, na který se každá žena těší. Zároveň ho ale někdy odkládá z obav, aby nepůsobila moc povolně. Nejnovější celosvětová zjištění ukazují, že nejideálnější se jeví první milování v době kolem čtvrtého rande.

Smyslnost přízvuku

V rámci průzkumu bylo také zjišťováno, jestli je pro ženy podstatné, zda je muž krajan nebo cizinec. A pokud jde o cizince, jaký přízvuk je nejsmyslnější. Nejvíce pozitivně hodnocen byl britský přízvuk (26,7 %).

Generace stalkerů 

Stalking by se dal ohodnotit jako nevhodné chování, při kterém jedinec jiného člověka nevhodně a nadměrně sleduje a obtěžuje. Řada lidí ho také označuje jako nepřístojný. Už tolik jim ale nevadí, když si o jiném člověku hledají různé detailní informace na webu. Třeba před tím, než s ním jsou na rande. Podobné chování dokonce bez problému přiznalo 58 % dotázaných.

Více vztahů najednou? Žádný problém 

Ačkoli by se zdálo, že v současné uspěchané době nemají lidé pomalu čas ani na jeden trvalý a plnohodnotný vztah, není tomu tak u všech. Celá tři procenta všech dotázaných uvedla, že vedle stávajícího vztahu udržují poměr ještě s někým jiným.

Nejlepší místo na randění

Romantika světu vládne i v moderní době. Je to alespoň znát z jednoho bodu průzkumu, který se zaměřil na určení nejromantičtějšího města. Vítěz rozhodně nebyl překvapením. Kam tedy na ideální rande a za romantikou - samozřejmě do Paříže.

Reklama

Související články

Co ženy očekávají od první schůzky

Co ženy očekávají od první schůzky? Není to jednoduchá otázka. Muži, kteří jsou si sebou naprosto jistí, v tom mají jasno. Ale ti citlivější přemýšlejí, kam...

Výběr článků

Načítám