Hlavní obsah

Povolání a jeho vliv na milostný život

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může mít zaměstnání vliv na náš sexuální a partnerský život? Nová seznamovací aplikace Clover potvrdila, že ano. Ve studii zkoumala na třiatřicet tisíc uživatelů, aby zjistila, zdali se preference jednotlivých povolání v něčem shodují. A výsledky byly více než překvapivé. Například povolání, kde se tráví spousta času studiem a seznamováním se s lidmi, a kde není volného času dostatek, jsou více otevřená k přátelským, nezávazným poměrům.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotní sestry hledají dlouhodobé a láskyplné vztahy. Doktoři dávají přednost spíše kamarádským vztahům.

Článek

Nově publikovaná studie zkoumala uživatele aplikace starší osmnácti let a nejvyšší věková hranice byla stanovena na šestašedesát let. Tvůrci studie se zajímali, co očekávají jednotliví lidé stejné profese od svého potencionálního protějšku.

Bylo zjištěno, že se většina pracovníků dostane do určitého stereotypu, co se týče jejich sexuálních tužeb. Tvůrci studie tvrdí, že některá pracovní odvětví mají tendenci být zaměřená výhradně na přátelství a romantiku, a jiná zase vykazují zvýšený zájem o vztahy na jednu noc a nezávazné flirtování.

Zatímco účetní, psychologové a zdravotní sestry byly vyhodnoceny, že s větší pravděpodobností hledají dlouhodobé vztahy, herci a inženýři hledají vášnivé vztahy na jednu noc, ovšem s absencí romantiky a hlubokých citů.

Nejžádanější skupinou jsou „singles”

Ostatní profese, jako jsou lékárníci, designéři, psychologové, zdravotní sestry, účetní a programátoři, také touží po dlouhodobém a láskyplném svazku. Není asi překvapením, že lékaři a právníci, u jejichž profesí je takřka pravidlem, že tráví spoustu času studiem a seznamováním se s lidmi, a volného času mají nedostatek, byli více otevření přátelským, nezávazným poměrům.

Zdaleka nejoblíbenější a nejvyhledávanější skupinou všech profesí byli singles, tedy svobodní a nezadaní. Neformální vztahy nejvíce vyhledává většina novinářů, policistů, učitelů, vědců, stavebních dělníků, policistů, lidí pracujících v reklamních agenturách, public relations a hudebníků.

Záleží na množství volného času

I přes jasné důkazy, že má povolání vliv na vztahové preference, stále není jasné, proč tomu tak je. „Výzkumní pracovníci nepřišli s žádnými konkrétními teoriemi, jak vysvětlit tyto výsledky,” řekl serveru Mail Online Isaac Raichyk, ze společnosti Clover.

„Naopak ale cítíme, že velkou roli v našich preferencích hraje množství volného času, jaký nám umožňuje naše profese, ale i výše výplaty,” řekl Raichyk.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové trendy v antikoncepci

Chcete otěhotnět, vysledovat své plodné dny, nebo naopak hledáte účinnou nehormonální antikoncepci, která by nechtěnému těhotenství zabránila? Více než...

Výběr článků

Načítám