Hlavní obsah

Nejvíce se flirtuje v zaměstnání

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flirt je součástí života. Flirtuje se pohledem, gesty, slovy. Kdo tvrdí, že nikdy neflirtoval, zřejmě nemluví pravdu. Nebo o tom možná ani neví. Ačkoli se říká, co je v domě, není pro mě, nejvíce flirtů se odehrává v zaměstnání.

Foto: Profimedia.cz

Co je v domě, není pro mě, přesto se prý nejvíce flirtuje v zaměstnání.

Článek

Lidé totiž většinou dělají právě to, co je zapovězeno. Alespoň to tvrdí francouzský server Gentside. Ten podle ČTK zveřejnil výsledky internetového průzkumu mezi 1790 lidmi, ze kterého vyplynulo, že touhu flirtovat s kolegou nebo kolegyní mělo 72,6 procenta mužů a 61 procent žen.

Vyšlo také najevo, že ženy jsou většími koketami. Protože ač jsou k flirtu v práci připraveni tři muži ze čtyř a dvě ženy ze tří, je mezi úmyslem a činem často velká propast. Takže od slov k flirtu přistoupilo 38,9 procenta mužů a 41,8 procenta žen. Z dalších dat vyplývá, že muži na flirt více myslí, zatímco ženy rovnou jednají. Téměř 70 procent mužů již snilo o některé své kolegyni, u žen to je pouze 55 procent. Naopak v okamžiku, kdy se má přikročit k činu, je tendence opačná: flirtuje 34,7 procenta žen, ale jen 31,8 procenta mužů.

Proč právě v práci?

Proč se nejvíce flirtů odehrává právě v zaměstnání? Trávíme tam nejvíce času, máme společná témata, pracovní problémy a většinou máme i stejné či podobné vzdělání. Jestliže k tomu připočteme třeba společné semináře, služební cesty a obědy, máme tu pohromadě všechny ingredience smyslného dobrodružství.

Na počátku velké části pracovních poměrů v zaměstnání prý stojí smajlík na konci emailu. Ne rozesmátý, ale posílající či vyjadřující polibek. A ač to opravdu může být nevinné, v jiném průzkumu více než polovina žen i mužů přiznala, že pomocí tohoto smajlíku začali konverzaci, jež časem vedla až k sexu.

Hranice flirtu se dají jen těžko určit. Co někomu může ublížit, druhého může naopak inspirovat v jeho partnerském soužití. Na to se dá použít další rčení, které praví, že každý svého štěstí strůjcem. Přesto je jeden návod, jak zabránit přerodu flirtu v něco většího. Teta Kateřina z knihy Saturnin spisovatele Zdeňka Jirotky by v této souvislosti jistě použila další přísloví - nedělej druhým to, co nechceš, aby oni dělali tobě. Je tedy dobré zkusit se na sebe podívat právě při flirtu očima svého partnera a zamyslet se, jestli by se mu to líbilo a jestli by naopak nám vadilo, kdybychom v takové situaci viděli my jeho.

Reklama

Související témata:

Související články

Většina mužů flirtuje v práci z nudy

Milé dámy, usmívá se na vás kolega v práci? Pak si nejprve zjistěte, jak úspěšný na svém postu je a jak ho jeho zaměstnání baví. Většina mužů totiž flirtem...

Každý pátý muž má tajnou e-mailovou schránku

Mnohé ženy jsou přesvědčeny, že o svém partnerovi vědí vše, že před sebou nemají vůbec žádné tajnosti. Podle nejnovějšího průzkumu tomu tak není. Dvě třetiny...

Výběr článků

Načítám