Hlavní obsah

I letní lásky mohou mít dlouhého trvání

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní čas přímo vybízí k seznamování. Období grilování, hudebních festivalů a cestování přeje nejen krátkým letním láskám, ale i vztahům na celý život. Poradíme vám, jak si léto užít a přitom najít toho pravého.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Grilovací party - jedinečnou šancí, jak nalézt fajn partnera, je využít svých současných přátel. Není nic jednoduššího než uspořádat grilovací party a pozvat své kamarády s tím, že nikdo z nich na akci nesmí přijít sám. Vznikne tak zajímavá skupina lidí s velkým potenciálem na spontánní seznamování.

”Pokud je člověk rozhodnutý nalézt nového partnera nebo přátele, výborným nápadem je zaměřit se na své koníčky a zájmy. Lidé s podobnými zájmy mají větší šanci na seznámení a především na to si i v budoucnu rozumět,“ vysvětluje Martina Horáková, odbornice na vztahy ze seznamovacího portálu Leyter.com a dodává: „Nevymýšlejte však zbytečně adrenalinové zážitky jen kvůli zaujetí nového člověka. Mohli byste na to doplatit a odvézt si domů jako suvenýr nějaké zranění.“

Letní festivaly - i zde je velká pravděpodobnost, že potkáte člověka, se kterým si padnete do noty. Kde jinde naleznete někoho, kdo poslouchá stejnou hudbu, zajímá se o podobnou kinematografii nebo preferuje alternativní styl života stejně jako vy.

„Léto nahrává do karet milovníkům kultury. Chcete-li se tedy seznámit, je nutné jít příležitostem naproti a nečekat v koutě. Buďte vnímaví a pečlivě se dívejte kolem sebe. Kromě kultury i u oblíbeného letního sportu na vás může čekat zajímavý člověk, který změní váš život. In-line brusle, plážový volejbal nebo třeba minigolf přímo nahrávají k poznávání nových lidí,“ radí Martina Horáková, při jakých příležitostech se v létě seznámit.

Seznamování v zahraničí - je spíše o krátkodobých známostech. Chcete-li do okruhu svých přátel zařadit cizince, nepodceňujte znalost cizích jazyků, ať nedojde ke zklamání z důvodu špatného porozumění.

Šance samozřejmě je, že i v zahraničí potkáte svého osudového muže z vedlejšího města, ale sázet na to jednoznačně nelze.

Velmi podstatnou věcí, na kterou je potřeba myslet při zahraniční dovolené, jsou rizika a nástrahy, které tam na nás čekají. „Lidé mají tendenci posouvat na dovolených v zahraničí své osobní hranice. Nikdo je v dané lokalitě nezná a uvědomují si, že pokud budou chtít, mohou vystupovat zcela anonymně. Zvláště ženy se nechají snadno okouzlit neznámým mužem,“ vysvětluje Martina Horáková a varuje: „Se snědým přitažlivým cizincem s pronikavým pohledem dokážou mimo domov lehce ztratit zábrany. Návrat domů, zejména z rozvojových zemí, by však mohl přinést katastrofické zjištění v podobě pohlavní nemoci.“

Pokud osobu dobře neznáte, je chráněný sex nutnou podmínkou v jakékoliv cizí zemi. Stane-li se však, že přeci jen dojde k opaku, nebojte se po návratu zajít k lékaři a požádat o testy na pohlavně přenosné nemoci. Bezhlavé jednání především u žen může způsobit i další nemilé překvapení, jako je například nechtěné těhotenství.

Pokud se tedy ze zahraničí nechcete vrátit s hlavou v dlaních, na všechna rizika pamatujte a dbejte na to, aby byla opatrnost na prvním místě. Vždy je lepší důsledná prevence než následná léčba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám