Hlavní obsah

Nejčastěji se partneři hádají kvůli nepořádku

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špinavé talíře na kredenci a volně pohozené svršky jsou nečastějším důvodem sporů v německých domácnostech. Ukázal to průzkum provedený ústavem tns Emnid, který se na příčiny manželských sporů dotázal celkem 1006 mužů a žen. Výsledky výzkumu zveřejnil obrázkový časopis Auf einen Blick.

Foto: Profimedia.cz

Hádky kvůli nepořádku přiznal téměř každý třetí dotázaný.

Článek

Hádky kvůli nepořádku přiznal téměř každý třetí dotázaný (28,7 procenta). Zajímavé bylo, že domácí „bordel“ vadil mužům skoro stejně často jako ženám.

Dalšími nejčastějšími důvody, proč si němečtí manželé vjíždějí do vlasů, byla péče o domácnost (vaření, uklízení, praní), situace v rodině – a výběr televizních programů. Ke všem třem se přihlásil zhruba stejný počet lidí, tedy 21 až 21,7 procenta. Naproti tomu sex či prostě „nedostatek něhy“ rozčiluje jen osminu dotázaných, konkrétně 12 procent z nich.

Deník Die Welt k tomu dodal, že poněkud riskantní recept na řešení domácích sporů navrhuje ruský spisovatel Vladimir Kaminer, žijící v Berlíně. Samozřejmě má na mysli alkohol, konkrétně víno. „Není náhodou, že Ježíš změnil vodu právě ve víno – udělal to ze zoufalství. Prostě viděl, že lidé se s vodou nikam nedostanou,“ řekl Kaminer časopisu Playboy.

Reklama

Související články

Nejčastější hádky v rodinách? O peníze

Finanční problémy, které sužují stále více rodin, se začínají odrážet i v rodinných konfliktech. Zatímco dříve v rodinách převažovaly spory o výchovu dětí či...

Výběr článků

Načítám