Hlavní obsah

Co v dlouhodobém vztahu ničí ženám chuť na sex

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý nový vztah potřebuje čas, aby se partneři vzájemně poznali. S postupem doby se možná ztrácí počáteční velká zamilovanost, to ale na kvalitě vztahu nemusí nic ubrat. I přes vzájemnou lásku a pochopení se ale mohou postupem času objevovat situace, kdy nebudou mít především ženy stále častěji chuť či náladu na milostné hrátky s partnerem. My vám přinášíme některé nejčastější příčiny.

Foto: Profimedia.cz

Za upadajícím zájmem ženy o sex může stát celá řada faktorů. Sociální či společenské aspekty, mnohdy ale i ztráta intimity či nárůst laxnosti ve vztahu.

Článek

Nehledě na dobu trvání vztahu, ne vždy má každý chuť na sexuální hrátky s partnerem, i když v počátcích vztahu to je opravdu spíše výjimkou. Přiznejme si to, postupem času v dlouhodobějším vztahu se stejným partnerem trošku lenivíme, a tak už nám mnohdy nepřijde tak divné, že se naše "sexuální frekvence" poněkud snížila.

Napříč internetem kolují nejčastější důvody, proč tomu tak je. Za některými stojí sociální a společenské či pracovní aspekty, za jiné důvody mohou občas i sami partneři. Pomineme-li jako hlavní problém samotné vztahové neshody s partnerem, stále ještě zbývá mnoho aspektů, které patří mezi časté "zabijáky ženské sexuální touhy".

Stres

Slovo, které se v poslední době skloňuje snad ve všech pádech. Hektická doba, vysoké pracovní vytížení, starost o děti a domácnost - to vše může být ve svém základu strůjcem stresových situací. Pokud se pak více aspektů spojí v jeden dlouhodobější problém, není divu, že na sex ve vztahu už nezbývá nálada.

Premenstruační syndrom

Máte s partnerkou skvělý sex, ale vždy několik dní před očekávanou měsíční periodou je najednou jak vyměněná a vypadá, že jí sex vůbec nic neříká? Pak může být jednou z možností premenstruační syndrom. Rozhodně ale pánům nedoporučujeme zjišťovat, zda to tak opravdu je. Otázkou: "To už máš zase ty svoje dny?" totiž celou situaci jen zazdí a vyhlídky na vylepšení se asi jen tak hned nedočkají, cituje server Ask Men.

Užívání antikoncepce

Antikoncepce představuje z hlediska kontroly početí opravdu skutečný průlom a mnohé ženy si ji nemohou vynachválit. Bohužel ale i antikoncepce má svá negativa. U některých žen je to například nesnášenlivost některých jejích druhů, u jiných je to právě snížení sexuální aktivity či chuti na sex.

Podobný výsledek může mít i dlouhodobé užívání klasických léků, nebo kombinace více léčebných procedur.

Vedle aspektů, které muž nemůže příliš ovlivnit a v lepším případě je může pouze respektovat, jsou ale na druhou i situace, které sám (byť neúmyslně) vyvolává, a jež ve výsledku mají stejný dopad - snížení sexuálního chtíče žen.

Postupné ignorování

Tím rozhodně nemyslíme, že by partner ignoroval ženu jako takovou, jde spíš o "ignorantství či přecházení" malých drobností, kterých si dříve všímal (nový účes partnerky, nové šaty či boty atd.).

Každý chce být svým způsobem v centru pozornosti a chce být chválen. Především hlavně kvůli partnerovi chce být přeci žena krásná. Pokud si ten tedy ani po týdnu nevšimne, že má partnerka nový sestřih, přičemž kolegové v práci jí ho chválí každý den, pak to na pohodě vztahu příliš nepřidá. Při častější frekvenci těchto "malých prohřešků" se špatná nálada a laxní přístup ze strany žen mnohonásobně zvyšuje, takže pánové pozor, a všímejte si!

Rychlovky na denním pořádku 

Je jedno, zda jste spolu měsíc nebo pět let. Sex je záležitostí vás obou, a proto je vhodné na to tak i pohlížet. Bohužel v mnoha, byť jinak pohodových vztazích, se ze sexu stane po čase běžná rutina, kde především muž hledí na to, jak si honem odčinit to svoje (byť s velkým potěšením), a šup spát. Ne každé ženě ale taková rychlovka vyhovuje, o to víc, pokud to má být téměř pokaždé.

Nedostatek intimností

Sex je sex, ale intimita je intimita. I uspokojivý sex tak nemusí být zárukou naprosté ženské spokojenosti. Pokud ve vztahu po čase zcela chybí něžnosti (občasné objímání, romantika, polibky), nebude žena nikdy stoprocentně spokojena.

Reklama

Související témata:

Související články

V sexu si partnera otestujte hned na začátku

Muži to chtějí, ženy na to čekají, říká se. Problém nastane, je-li naše čekání příliš často marné. Sexuální nesoulad bývá pro vztah fatální. Odborníci se...

Jak mužskou fantazii dráždí potvory

Proč muže lákají potvory, čím je svádějí? Návod odborníků je celkem jednoduchý. Za vším je kromě vzhledu, vysokého sebevědomí a úspěchu i podstatná dávka...

Výběr článků

Načítám