Hlavní obsah

Nemáte v mrazivém počasí chuť na sex? Jeďte za sluncem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Graz

Zimní počasí může velmi negativně působit i na sexuální aktivitu mužů. Sluneční záření a jeho UV složka jsou totiž nezbytné k produkci vitaminu D. A v závislosti na produkci vitaminu D se v těle tvoří také testosteron, který zvyšuje mužský chtíč a přispívá k dobré kondici.

Foto: Profimedia.cz

Denně stačí zhruba třicet minut slunění k dostatečné zásobě vitaminem D.

Článek

Pokud nechtějí muži utrácet za drahou dovolenou u rovníku či na jižní polokouli, můžou se jednoduše zkusit zavřít v soláriu. Tamní UV záření k produkci vitaminu D taky stačí, ačkoli příliš častým a dlouhodobým opalováním v soláriu či na slunci se ohrožují zvýšeným rizikem rakoviny kůže.

„Muži s vysokou hladinou vitaminu D v krvi mají vyšší hladinu testosteronu než muži s nízkou hladinou tohoto vitaminu,“ potvrzují odborníci z Lékařské univerzity v Grazu (Štýrském Hradci).

Tělo získává devadesát procent vitaminu D právě syntézou v kůži při ozařování slunečními paprsky. Denně stačí zhruba třicet minut slunění k dostatečné zásobě vitaminem D.

„Muži, kteří zajistí svému tělu dostatečný přísun vitaminu D, mají lepší hladinu testosteronu v krvi a tím i zdravější libido,“ tvrdí vědci z Grazu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější zabijáci chuti na sex u žen

Ženský sexuální apetit je složitá věc a není snadné přesně popsat, jak funguje. Existuje spousta věcí, které jej ovlivňují. Některé jsou překvapivé, jiné méně....

Jak zvládnout vztah, když odezní zamilovanost

Z každého romantického vztahu se časem začne vytrácet to pověstné světlo, které partnery tak oslňovalo a táhlo je k sobě. A je jen na vás, aby úplně nevyhaslo....

Proč partneři ztrácejí zájem o sex

Vytrácí se z vašeho partnerského vztahu pomalu a jistě sex? Pak za tím mohou stát nejrůznější fyziologické a psychologické faktory. Podívejte se s námi na...

Výběr článků

Načítám