Hlavní obsah

Rovnoprávnost lidské sexualitě svědčí, tvrdí odborníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tallahassee

Na lidskou sexualitu má vliv celá řada faktorů. Podle nejnovějšího celosvětového průzkumu, který se zabýval frekvencí sexuálních styků, si nejvíce sex jako takový užívají lidé v zemích, kde jsou si obě pohlaví rovna. Čím vyšší rovnost mužů a žen ve společnosti, tím aktivnější pohlavní život tam lidé vedou.

Foto: Profimedia.cz

Ženy, které se podřizují mužům, krotí svůj sexuální apetit.

Článek

Ženská sexualita má jistou hodnotu, kterou mužská sexualita nemá. Muži v podstatě vyměňují jiné zdroje za sex s ženami, ale naopak to nefunguje,“ tvrdí psycholog Roy Baumeister z Florida State University v Tallahassee.

Jeho průzkum se opírá o data z 37 zemí světa s různou mírou rovnosti pohlaví. V zemích s vyšší mírou rovnosti pohlaví mají obě pohlaví více souloží, více náhodného sexu, více partnerů na hlavu, začínají se sexem dříve a více tolerují předmanželský sex.

Naopak v zemích, kde jsou ženy podřízeny mužům, krotí ženy svůj vlastní sexuální apetit, čímž zvyšují hodnotu vlastního sexu, nutí muže k větším závazkům a podpoře pro život, což jim nejčastěji poskytuje manželství. Pak teprve ženy svolí k sexu. Ale opět jen vzácně, aby měl pro muže skutečnou hodnotu. Kvůli tomu v těchto zemích lidé souloží méně. „Je to nechvalně známá neromantická teorie,“ dodává Baumeister.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám