Hlavní obsah

Co ženy láká na sexuální turistice

Novinky, Dana Sokolová

V dřívějších dobách sexuální turistiku vyhledávali především muži. Dnes se již pozice vyrovnávají. Kouzlo anonymních sexuálních hrátek stále častěji vyhledávají i ženy. Nejde jim přitom ani tak o samotný sex, jako o zvednutí si sebevědomí. Zatímco muži nejčastěji jezdí za tímto účelem do Thajska, ženy upřednostňují Jamajku, Kubu a Tunis.

Sexuální turistikaVideo: Novinky

 
Článek

Sexuální turisty lze podle sexuologa Jaroslava Zvěřiny rozdělit na komerční a nekomerční. První skupinu tvoří především muži, kteří vyhledávají placené služby v podobě návštěv veřejných domů či využívání služeb společnic. Druhou skupinu pak tvoří tzv. pendleři, kteří cestují po světě a vyhledávají snadno dostupnou kořist na diskotékách, barech či jiných veřejných místech. Nebo také ženy, jež si touží zvednout sebevědomí a vědomě flirtují s personálem hotelů, obchodů, restaurací, ale i s muži na ulici.

Mužům jde především o sex jako takový. Buď touto formou hledají ženy, jež dokážou uspokojit jejich netradiční potřeby - velmi často spjaté s nejrůznějšími úchylkami, nebo jim prostě vyhovuje anonymní sex. Jen výjimečně tímto způsobem hledají skutečný vztah.

Ženy jsou v tomto směru jiné. U nich obvykle sex hraje až sekundární roli. Prvotně touží být obletované, lovené či žádoucí a zvednout si sebevědomí. Zároveň však neexistuje žena, která by tajně nesnila, že by z náhodné známosti mohlo být i něco víc.

Nicméně odborníci tyto ženy varují. Je velmi obvyklé, že domorodec kromě nich obletuje ještě celou řadu dalších turistek a doma má manželku s kupou dětí.

Co ženy láká na cizincích?

Ženám na cizincích imponuje především jejich vynalézavost ve svádění a pak také jejich pozornost, galantnost, a v neposlední řadě vášnivost.

Podle sexuologů sexuální turistice nahrává i ten fakt, že čím jsou lidské geny od sebe vzdálenější, tím si je opačné pohlaví přitažlivější. A možná i proto tolik bílých evropských žen touží po sexu s černochem a naopak.

Jaké země ženy nejvíce lákají

Podle neoficiálních statistik provozují sexuální turistiku nejčastěji Britky, následují je Rusky, Američanky a Němky. Z celosvětového pohledu pak ženy z tohoto důvodu nejraději navštěvují Jamajku, ale to je dáno především americkými turistkami, jež to mají nejblíže a nejlevněji.

Velmi oblíbenou zemí je prý i Gambie - podle UNICEF je tato země považována za ženskou obdobu Thajska. Za levným sexem sem přijíždí až 70 % žen.

U Češek jednoznačně vede Chorvatsko a hned za ním následuje Tunis a Egypt. Do Tunisu a Egypta prý za účelem sexu létají Češky i několikrát do roka. Cestovní agentury to zdůvodňují především snaživostí zdejších mužů. Osamělé ženy se v těchto státech cítí doslova jako královny. Muži jim neustále lichotí, flirtují s nimi, přičemž jim jde především jen a jen o sex či prestiž mezi svými kamarády. V těchto zemích je totiž povolen sexuální styk se ženou až po svatbě, muži tak k uspokojení svých potřeb udělají cokoliv. A turistky jsou tou nejsnazší kořistí.

V zemích jako Gambie jde obvykle mužům o mnohem víc než jen o sex. Touží se oženit. Svatba s Evropankou nebo Američankou pro ně znamená možnost seberealizace. Afričani se totiž do Evropy a USA jen tak nedostanou. A takové manželství jim v podstatě může otevřít cestu do celého světa. Díky tomu mají i větší pravděpodobnost získat pracovní příležitost a vydělat si nějaké peníze.

Sexuologové přesto před muži z afrických států varují. Virem HIV je zde nakaženo neuvěřitelně vysoké množství lidí a riziko tohoto onemocnění je zde největší na světě. Ženy by tedy měly být velmi opatrné a hledět nejen na své štěstí, ale i bezpečnost.

Proč tolik Češky přitahují cizince?

Tak jako Češky jezdí za sexuální turistikou do Chorvatska, tak i celá řada cizinců jezdí ze stejného důvodu do Česka. Naleznou zde nejen velmi levné erotické služby ve veřejných domech, ale také mladé a naivní dívky, jež těmto svůdníkům velmi lehce podlehnou. Cizince pak tyto sexuální hrátky obvykle vůbec nic nestojí.

Sám sexuolog Jaroslav Zvěřina se podivuje, kolik Češek je schopno podstoupit anonymní sex s naprosto cizím mužem. A proto všechny příznivce těchto radovánek varuje - hrozba pohlavních chorob je skutečně obrovská a když už si lidé chtějí těchto aktivit dopřávat, měli by prvotně myslet na své zdraví a nezapomínat na ten nejzákladnější ochranný prostředek - kondom.

Více informací o tom, proč cizinci jezdí za sexuální turistikou k nám, najdete v přiloženém videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám