Hlavní obsah

Sexuální harašení v zaměstnání snáší muži hůře než ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ann Arbor

Každé pohlaví vnímá sexuální harašení na pracovišti jinak. Zatímco ženy za harašením vidí nudu a otravnost, muži jsou tímto nevhodným chováním většinou velmi silně stresováni. To podle studie psychologů z Michiganu vede ke vzniku negativního stresu, který vážně poškozuje psychiku i fyzické zdraví mužů.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální harašení zažívá na pracovišti 50 procent žen a 20 procent mužů.

Článek

Smutným objevem této studie je, že ženy reagují na sexuální harašení bez stresu proto, že je tak běžné, že si na něj už zvykly.

„Když ženy vnímají sexuální harašení jako nudné, nevyvolá to u nich negativní stres… sexuální harašení je tak rozšířené, že ženy si našly způsob, jak se s ním vyrovnat a nenechat se jím psychicky ovlivňovat,“ tvrdí docentka Isis Settlesová z Michigan State University.

Sexuální harašení přitom podle její studie zažívá v USA na pracovišti 50 procent žen a 20 procent mužů.

„Lidé mají tendenci podceňovat vliv sexuálního harašení na muže. Přitom na muže má mnohem větší negativní vliv než na ženy. Právě proto, že je u mužů podceňovaný, neumějí se muži s obtěžováním na pracovišti vypořádat,“ varuje psycholožka Settlesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Záludné pasti sexuálního harašení

Všechny vtipy se prý dělí na politické, nemravné a špatné. Málokdy se najde nepolitický vtip, který by aspoň trochu nezaváněl nějakou sprosťárničkou. Snadno...

Výběr článků

Načítám