Hlavní obsah

O svatební dary je malý zájem, in jsou peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Klasické svatební dary v současné době už moc netáhnou. Pryč je zřejmě i doba, kdy si novomanželé pořizovali seznam věcí, které by od svých blízkých chtěli ke svatbě dostat. In jsou peníze. Většina snoubenců také bez rozpaků o finanční dary požádá.

Foto: Profimedia.cz

V dnešní době už svatební dary příliš v módě nejsou

Článek

Před dvaceti lety byli novomanželé rádi, když dostali dárek, který se hodil do jejich nové domácnosti, nebo jim pomohl k vykročení na společnou cestu. Posléze přišla doba, kdy si lidé pozvaní na svatbu měli možnost vybrat ze seznamu darů, který jim snoubenci rozeslali. Improvizace se příliš nevítala. Problém byl, když se sešlo několik stejných dárků, protože se darující nedomluvili.

Doba se však změnila. „Páry už běžně žádají o peníze místo svatebních darů, je to rostoucí trend. V minulosti by se za podobnou žádost styděli, ale od dob finanční krize vzrostlo sebevědomí snoubenců v tomto ohledu a nebojí se vzdát se tradice a vyměnit ji za studenou hotovost,“ tvrdí editorka magazínu Wedding Catherine Westwoodová.

Dalším trendem je také pokles zájmu o církevní sňatky. A platí to i v Británii, kde magazín Wedding působí a kde také provedl průzkum mezi snoubenci. Podle Westwoodové se pro sňatek v kostele v Británii dnes rozhodne jen 43 procent párů, to je o deset procent míň než loni.

Reklama

Související témata:

Související články

I svatební fotografie podléhá módním trendům

Svatba patří mezi ty nejšťastnější dny v životě partnerů. Velmi často v sobě skrývá mnoho očekávání, ale také především u žen splnění si svého snu, alespoň...

Výběr článků

Načítám