Hlavní obsah

Lidé randící na internetu lžou stejně jako při seznamování v baru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lawrence

Přestože se dosud obecně soudilo, že lidé v internetové komunikaci na seznamkách více lžou, pravda to není. Muži i ženy si sice vymýšlejí, ale nikoli více než při randění, flirtování a balení v barech či hospodách.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce si vymýšlejí či realitu mění ti, kteří s ní nejsou spokojeni

Článek

Muži a ženy přitom lžou zhruba stejně. Poněkud si vylepšují profil tím, že jisté informace zatajují. Ženy častěji lžou o své váze a muži zase o tom, kolik měli partnerek a jak vážně vztah berou.

„Dobrou zprávou je, že pravděpodobnost zatajování a lhaní o sobě je obecně velmi malá. Naše studie vyvrací mýtus, že online randění je odlišné od toho, kdy člověk hledá partnera prostřednictvím přátel, ve škole, práci či baru,“ uvedl docent Jeffrey Hall z Kansas University.

Nejvíce si přitom vymýšlejí či realitu mění ti, kteří s ní nejsou spokojeni, naopak sebevědomí a spokojení lidé nemají potřebu nic měnit.

„Častěji také lžou extroverti, protože mívají obecně více vztahů, což není dobré říkat, když chce člověk vypadat cudně a chce udělat dojem,“ dodal Hall.

Anketa

Lžete při seznamování?
Ne, nikdy
33,8 %
Ano, ale jen v maličkostech
61 %
Ano, na pravdu bude čas, až se lépe poznáme
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1739 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Dívky se perou stále víc, i na internetu

Čtyři z pěti školních rvaček v USA mají údajně na svědomí děvčata. A násilným vyřízením účtů celá věc obvykle nekončí: videozáznamy jejich půtek se stále...

Zvolte si Českou Miss Internet 2010

Seznam.cz a Novinky.cz podporují Českou Miss již několik let. Kromě hlasování nabídne Seznam.cz letos i profily všech kandidátek na adrese www.lide.cz, kde si...

Výběr článků

Načítám