Hlavní obsah

Rizikový sex nejčastěji provozují stydliví a nesebevědomí lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Stydlíni se seznamují hůře než lidé sebevědomí a otevření. Jenže ostýchaví lidé také častěji provozují rizikový sex. Když už se totiž dostanou tak daleko, že má dojít k souloži, neodvažují se vytahovat otázku bezpečného sexu a často se tak ohrožují pohlavně přenosnou chorobou. A většina ostýchavců navíc podniká sex až notně posilněná alkoholem, který míru zodpovědnosti u člověka ještě více snižuje.

Foto: Profimedia.cz

Problémy mluvit otevřeně o ochraně a používání kondomu při prvním sexu s neznámým či novým partnerem má 63 procent mužů a 52 procent žen.

Článek

Prokázala to rozsáhlá australská studie, podle níž lidé nejstydlivější a nejméně schopní otevřeně komunikovat podnikají nebezpečný sex nejčastěji. A problémy mluvit otevřeně o ochraně a používání kondomu při prvním sexu s neznámým či novým partnerem má 63 procent mužů a 52 procent žen.

"K zlepšení komunikace stydlivým lidem pomůže nácvik před zrcadlem. Lze tak i nacvičit hovor o bezpečném sexu," doporučuje doktor Andrew Zuchsmann z vysoké školy Royal Australian v Melbourne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám