Hlavní obsah

Norská nemocnice má uličku lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Norové sice nejsou pověstní bouřlivými milostnými hrátkami a vzájemnou lásku nedávají na veřejnosti příliš na odiv. Zamilované páry si však přízeň projevují všude na světě a ranní políbení na rozloučenou je neodmyslitelným projevem zaláskovanosti.

Článek

Vedení norské nemocnice však právě tímto běžným způsobem projevu lásky bylo pobouřeno natolik, že pro své zaměstnance raději zřídilo jakousi "zamilovanou uličku".

Učinilo tak zároveň proto, aby zamilovaní neustále nepřekáželi v místech, kudy jsou přiváženi pacienti na pohotovost, a nezdržovali provoz.

Příjemné prostředí dokáže dobře naladit

Pro lékaře a zdravotní sestry, kteří se ráno jen stěží loučí se svými protějšky, byly vymezeny zvláštní prostory, kde se zdravotníci mohou bez ostychu pusinkovat.

Chodba pro zamilované je vyzdobena srdíčky, růžemi a jinými symboly navozujícími příjemnou atmosféru, které by přes pět tisíc zaměstnanců nemocnice měly rovněž dobře naladit do nového pracovního dne.

V uličce lásky se dlouho čeká

V uličce lásky bývá pravděpodobně nabito, neboť na zdi visí nápis nabádající k rychlému odbavení: "Polibte se a uvolněte cestu dalším".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám