Hlavní obsah

Držení nápoje ve společnosti prozradí, jakou máte povahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Neradi chodíte do společnosti, kde nikoho neznáte? Nevadí. Osobnost i zcela neznámého člověka vám pomůže odhalit drobnost jako je držení sklenky s nápojem. Podle této charakteristiky lze rozlišit celkem osm různých povahových rysů. Ve své nové práci je pojmenoval a přesně popsal jeden z nejcitovanějších britských psychologů Glenn Wilson.

Článek

„Jednoduchá věc jako držení nápoje nás odhaluje více, než si uvědomujeme, nebo bychom chtěli druhým říct. Když jste v plném baru, často musíte spoléhat pouze na řeč těla. Většinou jí rozumíme nevědomě a prostě odrážíme v ní svou osobnost a sociální vztahy, které máme,“ tvrdí doktor Wilson.

Osm základních typů podle Glenna Wilsona

Kokety a flirtéři - Nejčastěji to bývají ženy, ale občas se stejně chovají i muži. Stojí zpříma a dávají na odiv své vnady, které zdůrazňují sklenicí na stopce, jež drží ovšem za baňku pravou rukou před svým poprsím, prsty levé ruky se často dotýkají okraje sklenice či si s nápojem jinak hrají. Ženy často mají nápoj přímo pod výstřihem, aby mu daly vyniknout. Ale i muži s vypracovanými svaly a hrudníkem dávají vnadám vyniknout podobným stylem. U žen je časté také nedbalé máčení prstů do nápoje a jejich olizování.

Drbny -  Ženy a často i muži sedící či stojící u stolku. Patrné je k protějšku nakloněné tělo. Drží sklenici od vína za baňku a často ji využívají k expresivnosti své konverzace a gestikulaci. Při hovoru se často naklání až nad sklenici, aby byli blíž k posluchačům.

Milovníci zábavy - Jsou přátelští, většinou ve skupince, jsou společenští a smějí se. Většinou mají v ruce láhev, z níž krátce upíjejí a kterou drží u pasu či nedbale před tělem. Sklenici či láhev ale drží volně a i jejich rameno je uvolněné.

Samotáři - Jsou stydliví na první pohled a nápoj si drží oběma rukama, ale jinak než kokety. Drží sklenici, jako by si ji chránili. Dlaně jsou schované a nápoj je středem jejich zájmu, jako by je chránil před společností. A nikdy nestojí s prázdnou sklenicí, vždy mají na dně lok pro případ pohotovosti. Přístup k takovému člověku musí být pomalý, citlivý a často doplněn komplimentem. Pak dotyčný získává sebevědomí a pouští se do hovoru.

Ledové královny - Téměř výlučně se jedná o ženy, které vystupují chladně a obranně. Pijí z vinné sklenky či malé sklenice a většinou ji velmi pevně drží v prstech pravé ruky, která je před tělem přitisknuta k břichu pod loktem levé ruky, jež je upažená s dlaní u tváře či prstem na líci. S takovými lidmi nemá většinou moc smysl komunikovat.

Playboy - Jedná se o aktivního a velmi sebevědomého muže. Bývá atraktivní nebo tak vystupuje a je si jist tím, že se líbí. Svůj nápoj a sklenici používá jako falický symbol, a proto si s ním také velmi sugestivně hraje. Je poměrně majetnický, rád se dotýká a vítá společnost sexuálních protějšků. Často postává vyzývavě, mírně rozkročeně, ruku mívá v pase, či se jí dotýká stolku.

Macho machr - Je si vědom své image a pije pivo z lahve či vysoké sklenice. Je často sebevědomý a arogantní, má teritoriální gesta, zabírá široký prostor. Když sedí u stolu, je odsunut a ruku má téměř nataženou u svého nápoje. Nezřídka se vytáčí do prostoru a má roztažené nohy, přičemž sedí uvolněně opřený dozadu. Miluje společnost, která ho obdivuje a dává vyniknout jeho egu.

Despota a tyran - Opět většinou chlap, ale může to být také drsná lesba. Má obrovskou sklenici piva, někdy i tupláka a demonstruje ji jako svou zbraň. Drží ji pevně až agresivně a při gestikulaci s ní mává lidem před obličejem. Velmi rychle vypění a dokáže být násilnický i kvůli slovnímu argumentu. Přístup k němu musí být psychologicky pečlivě promyšlený a obezřetný.

Přečtěte si také v zítřejším Právu:
Blondýnky prý měly přednost už v pravěku
Dívky, jejichž vlasy se nejvíce podobaly světlům na nebi, získávaly nečekanou výhodu. Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Související témata:

Související články

Muži by měli znát tři druhy žen

Asi znáte přísloví: Potmě je každá kočka černá. Italové mají podobné: Při zhasnutém světle jsou všechny ženy stejné. Aby to však byla pravda, musela...

Výběr článků

Načítám