Hlavní obsah

Znáte trend jménem shacket? Tyto košile nebudete chtít sundat

Novinky, Linda Humlová

Shackets se poprvé objevily v minulém roce, a jak to vypadá, největší boom je ještě čeká. Tento módní hybrid mezi lehkou bundou a vlněnou košilí je totiž nesmírně univerzální, stylový, a navíc i lichotivý. Pořiďte si shacket do své skříně i vy.

Foto: archiv firmy

Košile, Other Stories, ilustrační foto

Článek

Nejspíš jste o nich nikdy neslyšeli, ale shackets dobývají módní přehlídky, šatníky influencerů a hlavně regály obchodů. Jejich název v sobě skrývá anglické pojmy „shirt” a „jacket”, tedy košili a bundu.

Nejčastěji jsou vyrobené z čisté vlny, popřípadě vlněné směsi, a proto disponují výbornými hřejivými vlastnostmi. Dají se nosit na nespočet způsobů. Pokud zvolíte oversized model, můžete si pod něj obléknout huňatý svetr a nosit jej i v zimě, když je mírné počasí.

Foto: archiv firem

Zleva: Part Two (Zalando), 5730 Kč. About You, 1529 Kč. H&M, 999 Kč. F&F, 899 Kč. F&F, 799 Kč.

Shacket vypadá skvěle také v kombinaci s klasickým basic tričkem a džínami. Pokud prahnete po elegantnějším modelu, vsaďte na prodlouženou variantu této košilo-bundy a oblékněte si ji například přes úpletové šaty. Pak už stačí model doladit trendy kozačkami pod kolena a kvalitní kabelkou.

Aktuální trend: Kozačky pod kolena

Styl
Foto: archiv firmy

Zleva: 1299 Kč, 999 Kč, 1299 Kč. Vše H&M

Pokud váháte nad výběrem, pak je zásadní si určit, jestli vyhledáváte spíše elegantní, nebo sportovní módu. Klasické kostkované modely se totiž hodí zejména k těm, kdo milují pohodlí. Nejlépe vypadají v kombinaci s rovně střiženými džínami a teniskami.

Jednobarevné kousky snesou i elegantní styling. Lze je doplnit koženkovými legínami, bílým topem a zlatými doplňky.

Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 799 Kč. H&M, 599 Kč. H&M, 949 Kč. H&M, 999 Kč. H&M, 999 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyzbrojte se do mrazíků teplou obuví

Zatímco počasí v minulém roce bylo mírné, leden nás překvapil minusovými teplotami. Vybavte se do nepříznivého počasí mrazuvzdornou obuví, díky které budou...

Jak si efektivně vytřídit šatník

Nový rok se nese ve znamení různých předsevzetí. Také toužíte vzít svůj život do vlastních rukou a nastolit mu řád? Pak začněte u sebe, nebo ještě lépe ve svém...

Výběr článků

Načítám