Hlavní obsah

Značka Mugler vysvlékla v rámci své přehlídky slavné tváře modelingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská značka Mugler představila aktuální kolekci pro sezonu jaro/léto 2021. Minimalistické modely inspirované fetišistickými prvky předvedly známé modelky v čele s Bellou Hadidovou či Irinou Shaykovou.

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelka Hunter Schaferová, Irina Shayková a Bella Hadidová

Článek

Zakladatel značky Thierry Mugler se narodil 21. prosince 1948 ve Štrasburku. Nejdříve pomáhal v butiku s módou, pak se stal návrhářem na volné noze. Působil v mnoha pařížských módních domech s konfekcí. V roce 1973 vytvořil Mugler svou první kolekci s názvem „Café de Paris“.

O pět let později již otevřel svůj první butik. V 80. a 90. letech se Thierry Mugler stal mezinárodně uznávaným designérem a jeho kolekce získaly mnoho komerčních úspěchů. Na žádost Chambre Syndicale de la Haute Couture vytvořil svou první kolekci haute couture v roce 1992.

Bucket hat: Stylový klobouček, který vám připomene dětství

Styl

Po několika neúspěších se Thierry Mugler rozhodl v roce 2002 odejít. Jeho značka ale pokračuje dál a pod vedením nového kreativního ředitele Caseyho Cadwalladera se jí vede víc než dobře.

V minulém roce byly modely od Muglera často k vidění na červeném koberci a jinak tomu nebude ani letos.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadidová

Nejnovější kolekce úspěšně propojuje dědictví značky s moderní estetikou. Modely působí jako druhá kůže a čerpají inspiraci ze spodního prádla a sportovního oblečení. K vidění byly například odvážné šaty ušité z recyklované lycry, sexy crop-topy s průstřihy, kousky z denimu či trendy oversized saka.

Na molu nechyběly nejznámější tváře současného modelingu – Bella Hadidová, Irina Shayková, Hunter Schaferová nebo Soo Joo Park.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Mugler

Foto: Profimedia.cz

Oversized saka

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám