Hlavní obsah

Základy šatníku: Elegantní halenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena má mnoho podob. Někdy chceme být za uvolněné pohodářky, kterým stačí obyčejné tričko a džíny. Jindy zase toužíme vyzdvihnout svůj půvab v elegantním oblečení, jež podtrhne naši osobnost. A právě na tyto příležitosti by vám v šatníku neměla chybět halenka.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Lindex

Článek

Jen těžko najdete ženštější svršek, než je halenka. Ta se dá navíc nosit na mnoho způsobů a hodí se nejen do kanceláře, ale také například na rande nebo jen na dny, kdy se chcete cítit upraveně a elegantně.

Pokud jste spíše kalhotový typ, nebojte se halenky nosit s klasickými rovnými kalhotami, nebo dokonce džínami. Obzvláště bílé modely si s modrým denimem skvěle rozumí. Halenku ale můžete zakasat i do sukně, nasadit podpatky a vyrazit třeba do divadla.

Foto: archiv firem

Zleva: Halenka, Lindex, 999 Kč. Halenka, Lindex, 999 Kč. Halenka krémová, Marks & Spencer, 899 Kč. Halenka s nabíranými rukávy, Levi's, 1199 Kč. Saténová, H&M, 899 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva: Halenka, Cellbes, 999 Kč. Halenka, Gant, 3709 Kč. Halenka, Gant, 2239 Kč. Puntíkovaná halenka, Marks & Spencer, 699 Kč. Halenka, Gant, 2799 Kč.

Foto: archiv firmy

Halenka na modelce s límcem (bavlna) 1799 Kč, džíny 501 Crop 2799 Kč. Obojí Levi´s.

Výběr je jen na vás. Letos jsou trendy obzvláště modely zdobené výraznými límečky ve stylu 50. a 60. let. Nosí se ale také ty s balónovými rukávy, které vypadají nejlépe s kalhotami nebo sukní do pasu.

Foto: archiv firem

Zleva: Levi's, 1799 Kč. Levi's, 1999 Kč. Bílý krajkový top, F&F, 599 Kč. Bílý top, F&F, 149 Kč. Bez ramínek, H&M, 749 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Brooks Brothers

Co se týče střihu, obecně platí, že u halenek není dlouhý rukáv nikdy na škodu. Odvrátí pozornost od případných nedostatků, navíc zahalené ruce působí nesmírně sofistikovaně.

Skvěle také vypadají halenky projmuté v pase, které vytvoří siluetu přesýpacích hodin. Bát by se jich neměly ani ženy se silnější postavou, kterým naopak volné střihy mohou uškodit.

Foto: archiv firem

Zleva: Zelená halenka, Lindex, 999 Kč. Halenka, Gant, 7999 Kč. Halenka, Cellbes, 999 Kč. Vzorovaná halenka, Lindex, 799 Kč. Zelená, H&M, 399 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Užijte si babí léto v romantických šatech

Léto už se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Vy ale nemusíte smutnit. Jeho atmosféru si můžete dopřát po celý rok, alespoň v podobě oblečení. Pořiďte si...

Výběr článků

Načítám