Hlavní obsah

Večerní róby pod taktovkou haute couture

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímá vás, jaké šaty budou oblékat celebrity a jiné významné osobnosti na červený koberec? Malou nápovědu naleznete v aktuálních haute couture kolekcích významných módních domů. Jak vypadají večerní šaty od návrhářů Zuhaira Murada, Elieho Saaba či značky Fendi?

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Článek

Milovnice jednoduchosti a splývavých elegantních rób potěší módní dům Fendi. Hlavní návrhář značky Kim Jones se ve své druhé haute couture kolekci zaměřil zejména na výběr materiálů. Tkaniny a textury byly inspirovány římskou architekturou a sochařstvím.

Barevná paleta byla různorodá, ačkoliv se držela jemných pastelových tónů. K vidění byly i šaty z lesklých perleťových materiálů.

Foto: Profimedia.cz

Fendi

Naopak libanonský návrhář Zuhair Murad vsadil na zdobnost, sexy střihy a výrazné metalické barvy. Šaty z jeho dílny jsou často tvořené jen ze síťoviny a flitrů a vévodí jim právě sexy střihy. Ostatně jinak tomu nebylo ani v letošní kolekci, ve které převažovaly róby v černé, zlaté a stříbrné barvě.

Kromě neuvěřitelně precizního zpracování se návrhář vyřádil i na poli střihů. Každý model byl jedinečný. Šaty zdobily sexy rozparky, hluboké výstřihy nebo asymetricky řešený živůtek.

Foto: Profimedia.cz

Zuhair Murad

Foto: Reuters

Zuhair Murad

Rovněž libanonský návrhář Elie Saab předvedl v rámci své prezentace unikátní soubor večerních rób. Trh Středního východu si žádá zdobnost, a proto i v Saabově kolekci nechyběly velké nadýchané róby z tylu zdobené drobnými kamínky a flitry.

Kromě nich se ale návrhář pustil i do jednodušších modelů, které ozvláštňovaly jen sexy průstřihy.

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Svatební šaty od Elieho Saaba jsou snem, který se splní jen malému procentu žen. Tento libanonský návrhář, proslulý svými opulentními a zdobnými modely, je...

Košilové šaty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Sháníte nové letní šaty? Pak se porozhlédněte mezi těmi košilovými, které sluší všem ženám bez ohledu na věk. Díky různým střihům a stylingovým trikům dokážou...

Výběr článků

Načítám