Hlavní obsah

V Rusku otevřeli školu pro XXL modelky

Novinky, ema

První oficiální škola pro plus size modelky otevřela brány zájemkyním v ruském hlavním městě. Škola nabízí talentovaným dívkám možnost prosadit se, i navzdory netradiční konfekční velikosti, ve světě modelingu.

V Moskvě otevřeli školu pro modelky nadměrných velikostíVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Zakladatelkou je úspěšná modelka kyprých křivek, Diljara Larinaová. Ta říká, že podobné aktuálně působící instituce nejdou dohromady s tím, co ženy skutečně chtějí.

„Na trhu jsou jen školy pro klasické modelky a ty mají naprosto odlišná kritéria kvůli tomu, že pracují se štíhlými dívkami. Kdybych tam přišla já, se svou konfekční velikostí 54 a výškou 160 centimetrů, asi by se mě zeptali, co tam dělám.“

XXL jako součást módního průmyslu

Dodává také, že v modelingových agenturách se dívky musí vejít do přísných měřítek a pravidel a ona chtěla ženám nabídnout pravý opak. Dívky, které se rozhodly pro nově otevřenou školu pro plus size modelky v Moskvě, chtějí být součástí módního světa bez ohledu na svou konfekční velikost. A to jim úspěšná XXL modelka umožňuje. Plnit si své sny.

Diljara, která v minulosti napsala knihu o vlivu plus size modelek na módní průmysl a také o vysokých standardech krásy, které jsou na ženy uvalovány, říká, že chce svépomocí vybudovat silnou a početnou komunitu pro své žačky, začínající modelky.

Z amatérek královnami přehlídkových mol

Plus size modeling se v Rusku začal dynamicky rozvíjet před čtyřmi lety, ale obecně se dá říct, že jde spíše o boom na amatérské úrovni. Larinaová říká, že jejím údělem je sdílet své zkušenosti a znalosti, aby dala světu vědět o dalších krásných a nadějných tvářích.

Jedna ze studentek akademie uvedla, že hlavním důvodem, proč studuje tuto školu, je aby dokázala svému okolí, že šťastná neznamená být štíhlá.

„Moje kamarádky se mě pořád ptají, proč nezhubnu. Ve skutečnosti chci jen inspirovat a přesvědčit své známé a rodinu o tom, že i žena plných tvarů může být krásná, žádoucí a sexy.“

Škola také nabízí profesionální školení pro bloggery a pro skauty, kteří mají za úkol na ulicích vyhledávat a oslovovat potencionální plus size modelky.

Reklama

Výběr článků

Načítám