Hlavní obsah

V Portugalsku se modelky procházely po nejdelším visutém mostě na světě

Pandemie se dotkla všech veřejných akcí včetně módních přehlídek. Návrháři se tak začali předhánět v kreativních videoprezentacích, aby neztratili zájem svých zákazníků. Svědčí o tom i nedávný počin designérského dua Marques 'Almeida, které se rozhodlo využít k prezentaci své nové kolekce nejdelší visutý most pro pěší na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka na visutém mostě Video: AP

 
Článek

Jedním z hlavních kritérií při výběru modelek na přehlídky patří míry. Pro nejnovější počin mladých portugalských designérů byl ale důležitý ještě jeden faktor, a to strach z výšky. Dvojice Marta Marquesová a Paulo Almeida totiž uspořádala unikátní módní přehlídku, která se konala na novém mostu 516 Arouca.

Tato turistická atrakce, která se v blízké době bude otevírat veřejnosti, rozhodně není nic pro slabé povahy. Most se totiž pne ve výšce 175 metrů nad zemí a vzhledem k mřížované konstrukci lze onu propastnou hloubku dobře vidět.

Své jméno dostal podle nedalekého stejnojmenného městečka Arouca. Číslovka pak odkazuje k rekordní délce mostu.

V Portugalsku otevírají nejdelší visutý most pro chodce na světě

Cestování

Modelky se tak musely vypořádat nejen s neobvykle dlouhým molem, ale také se závratěmi. Přehlídka se konala v rámci portugalského týdne módy, který probíhal čistě digitální formou. Návrháři se proto rozhodli ze své přehlídky vytvořit videozáznam pomocí dronů.

Kolekci dominovaly upcyklované materiály. K vidění proto bylo oblečení vytvořené z plastů získaných z oceánu nebo například barvené z odpadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Udělejte si radost jarní romantickou halenkou

Udělala jste si o Velikonocích konečně pořádek v šatníku a zarazilo vás, jak málo máte jarního a letního oblečení? Nepodceňujte přípravu na novou sezonu...

Výběr článků

Načítám