Hlavní obsah

V Bruselu šly přehlídku modelky oblečené do čokolády

Novinky, lin

Milovníci módy a kvalitních cukrovinek pozor. V belgickém Bruselu se uskutečnila tradiční módní přehlídka unikátních šatů vytvořených z čokolády. Z výtvorů tamějších umělkyní a umělců se vám budou sbíhat sliny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky předváděly na přehlídce v Bruselu šaty z čokoládyVideo: Reuters

 
Článek

V rámci přehlídky pod názvem „Salon du Chocolat“ bylo představeno celkem čtrnáct jedinečných modelů. Některé z nich byly přitom vytvořené celé z čokolády, zatímco jiné byly kombinované s látkou.

„Je to směs haute couture a belgické čokolády,“ uvedla jedna z tvůrkyní šatů Sixtine Anne de Molinaová pro agenturu Reuters a dodala, že přípravou šatů strávila pět měsíců a její model tvoří na tisíc kousků čokolády.

Každé šaty byly navíc zcela odlišné. Jedny našly inspiraci v karnevalových maskách, zatímco druhé byly tvořené ze tří druhů čokolády a měly připomínat klasický úplet.

Módní přehlídka každoročně otevírá třídenní čokoládový veletrh, v rámci kterého se návštěvníci mohou těšit na nejrůznější čokoládové pochutiny, ale také doslova umělecká díla. Na záznam z přehlídky se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související články

Oblékněte se do modré, barvy roku 2020

Korálovou barvu, tedy barvu minulého roku, vystřídala královsky modrá. A právě Classic Blue, jak tento odstín nazvali odborníci, nás bude provázet celým...

Oscaři 2020: Móda z červeného koberce

V noci z neděle 9. na pondělí 10. února se v americkém Los Angeles uskutečnilo slavnostní předávání nejprestižnějších filmových cen - Oscarů. Jaké herečky...

Výběr článků

Načítám