Hlavní obsah

Upečte si vyhlášené francouzské věnečky Paris Brest se slavným cukrářem Josefem Maršálkem

Josef Maršálek je kluk z Moravy, který se díky své píli a lásce k řemeslu dostal až na samý vrchol cukrářské kariéry. Pekl například i v nejluxusnějším londýnském obchodním domě na světě – Harrods, na jeho dortech si pochutnávala i britská královská rodina. Nyní se vrátil domů a pro čtenáře Novinek prozradil recept na vyhlášené francouzské věnečky Paris Brest.

Upečte si vyhlášené francouzské věnečky Paris Brest se slavným cukrářem Josefem Maršálkem

Podle Maršálka je podstatné péct s láskou. I když něco zní velmi vznešeně a složitě, nemusí to ve skutečnosti být až taková věda, o čemž se můžete přesvědčit i při přípravě dezertu Paris Brest, na kterém si pochutnával třeba i bývalý majitel Harrods Mohamed Al-Fayed.

Paris Brest

Dezert Paris Brest sice vypadá jako věneček, ale má do něj daleko.

Foto: Novinky

Suroviny na těsto: 3 vejce, 100 g hladké mouky, 125 ml mléka, 50 g másla,
špetka soli, půl lžičky cukru, 50 g lískových oříšků.

Na náplň: 3 žloutky, vanilkový lusk, 30 g lískových oříšků, 30 g mandlí, 25 g pudinku, 60 g cukru krupice (na karamel), 60 g cukru krupice (do pudinku), 25 g másla (do pudinku), 150 g másla (do krému).

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků