Hlavní obsah

To nejlepší z módy. Nakoukněte pod oponu pařížského vysokého šití

Novinky, Linda Humlová

Koncem června představilo mnoho renovovaných návrhářů v Paříži své couture kolekce pro období podzim/zima 2019/2020. Ty patří mezi to nejlepší, co v módním průmyslu lze vidět. Modely z řady haute couture totiž oproti ostatním kolekcím vynikají nejen díky své nápaditosti, ale také preciznímu zpracování. O jakých přehlídkách se letos mluvilo nejvíce?

Foto: Profimedia.cz

Zleva modely: Ralph & Russo, Givenchy a Dior

Článek

Ralph & Russo

Jednu z nejkrásnějších přehlídek předvedlo umělecké duo návrhářů Tamara Ralph a Michael Russo. Na mole byly k vidění velkolepé róby, které vynikaly pracným zdobením a detaily.

Nejčastěji šaty zdobila jemná pštrosí pírka, flitry a tyl. Barevná paleta byla poměrně široká. Neutrální tóny střídaly róby ve výrazné červené, růžové a modré barvě.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Ralph & Russo

Dior

Značka Dior pod taktovkou návrhářky Marie Grazie Chiuriové jenom vzkvétá. Zatímco posledním kolekcím kralovaly pudrové tóny a šaty ve stylu baletních sukní, tentokrát se Chiuriové podařilo vyvolat svou kolekcí až gotickou atmosféru.

Valná většina modelů byla totiž v černé barvě. Díky neutuchající kreativitě a rozmanitým střihům ale kolekce nepůsobila vůbec nudně. Ba naopak, Chiuriová ukázala, že černá je cokoliv, jen ne nudná.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Givenchy

Oblíbená značka Givenchy předvedla dokonale zpracované modely, které vynikaly precizními střihy a zdobností.

Kromě klasických siluet v podobě postavě lichotících střihů a šatů bez ramínek se objevily i extravagantní nadýchané róby, které obklopovala drobná pírka.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Givenchy

Chanel

Po smrti návrháře Karla Lagerfelda se značka uchýlila opět k tradičnosti. Na mole byly k vidění konzervativní róby a smokingové šaty ve stylu samotné Coco Chanel.

Nechyběly ani klasické tvídové kostýmky. Barevně se kolekce nesla spíše v tlumených barvách, příjemný barevný kontrast pak nabízely zkrácené modely šatů a kostýmků v oranžové a fuchsiové.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám