Hlavní obsah

Zamilujte si mocné odstíny magenty

Novinky, Linda Humlová

Ani růžová, ani fialová. Magentu bychom mohli přirovnat k fuchsiové a purpurové barvě. Letos se tento odstín objevil hned v několika kolekcích módních návrhářů, což jej pasovalo mezi nejvíce trendy barvy jarní sezony. Není divu, sluší totiž ženám bez rozdílu věku, postavy i barvy vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo a uprostřed modely z přehlídky značky Genny, vpravo značky Ralph & Russo

Článek

Podle psychologie barev symbolizuje magenta důstojnost, hrdost a vznešenost. Působí povzbudivě a je spojena s představou spravedlnosti a majestátu, sebevědomí bez střetů, klidu a příměří.

Foto: archiv firem

Halenka, MAX&Co (prodává Zalando), 2540 Kč. Náušnice, Pieces (prodává Zalando), 330 Kč. Balerínky, Högl, 3699 Kč. Kalhoty, Lindex, 799 Kč.

Foto: archiv firem

Halenka, Cellbes, 1199 Kč. Náhrdelník, Zalando, 2410 Kč. Kabelka, Zalando, 760 Kč. Kalhoty, H&M, 899 Kč.

Nejlépe vynikne, pokud ji zkombinujete s jinými výraznými barvami a vsadíte na takzvaný color-blocking, což je mixování výrazných odstínů z opačného spektra barevné škály.

V případě magenty je to smaragdová, ale nemusíte se bát ani kombinací s modrou, červenou, oranžovou nebo fialovou barvou.

Foto: Profimedia.cz

Příklady color-blockingu.

Pořiďte si například fuchsiové kalhoty a doplňte je zeleným saténovým topem nebo vsaďte na magentovou halenku, kterou můžete zkombinovat s modrou pouzdrovou sukní.

Vsadit můžete také na módní monochromní look a obléknout magentu od hlavy až k patě.

Foto: archiv firem

Šaty nalevo, Lindex, 999 Kč. Kabelka, Högl, 6799 Kč. Boty, Högl, 3599 Kč. Šaty napravo, F&F, 649 Kč.

Fuchsiová vynikne také na dlouhé společenské róbě i krátkých šatech. V případě, že si na výrazné kombinace nepotrpíte, porozhlédněte se alespoň po doplňcích v purpurové barvě, které rozzáří jakýkoliv druh oblečení.

Foto: archiv firem

Dlouhé šaty, Karen Millen, 10 300 Kš. Psaníčko, Zalando,3630 Kč. Lodičky, Zara, 1399 Kč. Květované šaty, Cellbes, 1399 Kč. Krátké šaty, Orsay, 499 Kč.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Naučte se nosit: Sako neboli blejzr

Ačkoliv sako patřilo v minulosti do kategorie formálního oblečení, dnes už tomu tak není. Sako nebo jeho méně formální obdobu blejzr totiž můžete vynosit nejen...

Výběr článků

Načítám