Hlavní obsah

Teddy coat: Zamilujte se do medvědího objetí

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noci se prodlužují, dny zkracují a ochlazují. Nepodceňte proto výběr oblečení a předejděte nachlazení ve stylovém, ale hlavně hřejivém teddy coatu. Tento kabát, který si vysloužil své jméno díky tomu, že připomíná kožich plyšového medvídka, si zamilujete nejen pro jeho hřejivé vlastnosti, ale také univerzálnost.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: modelka Emily Ratajkowski, modelka Elsa Hosková a herečka Olivia Palermová

Článek

Teddy coat, respektive teddy bear coat, vznikl paradoxně jako napodobenina drahých norkových a ovčích kožichů a přeměnil se do roztomilé huňaté podoby. Vyznačuje se oversized stylem i příjemným materiálem, který připomíná kožich plyšového medvídka.

Minulý rok byly v módě zejména hnědé modely, letos se barevná paleta rozrostla i o kabáty v šedé, béžové, černé či dokonce modré barvě. Nosí se přitom jak ty dlouhé do půli lýtek, tak zkrácené varianty, které sahají do půli stehen.

Foto: archiv firem

Šaty, Orsay, 1499 Kč. Hnědý kabát, s.Oliver, 3999 Kč. Krátký béžový kabát, F&F, 999 Kč. Boty, CCC, 2299 Kč.

Foto: archiv firmy

Kabáty, s.Oliver, 3999 Kč

Jak ho nosit?

Výhoda medvědího kabátu je ta, že je sám o sobě velmi teplý, a proto si pod něj můžete dovolit obléci lehčí oblečení, jako jsou například midi šaty a punčocháče s kotníčkovými botami.

Stylová perka. Boty s bohatou historií

Styl

Ostatně oversized střih kabátu nahrává ke kombinacím s úzkými džínami nebo právě punčochami, které zvýrazní a obtáhnou nohy a přidají tak medvědímu kabátku na ženskosti.

Jinak si ale tento kabát rozumí snad s každým typem stylu. Skvěle vypadá v kombinaci s rolákem a roztrhanými džínami, ale také květovanými šaty a botami na podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Sofia Richieová

Foto: archiv firem

Béžový kabát, H&M, 2999 Kč. Šedý kabát, H&M, 1799 Kč. Bílý kabát, s.Oliver, 3999 Kč. Boty, Deichmann, 1799 Kč. Kabátek černý, Orsay, 1699 Kč

Foto: Profimedia.cz

Modelka Irina Shayková

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Hořčicová, barva nejen babího léta

Letošní teploty nahrávají melancholickému babímu létu. Inspirujte se odstíny prvních popadaných listů i ospalého slunce a zařaďte do svého šatníku alespoň...

Výběr článků

Načítám