Hlavní obsah

Svatební novinky pro letošní sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební móda je oblíbeným tématem nejen pro aktuální nevěsty, ale také ženy, které mají svatbu již za sebou, nebo je naopak teprve čeká. Bílé honosné šaty jsou totiž často to nejkrásnější, co si za svůj život oblékneme. Jaké trendy vévodí roku 2022?

Foto: archiv návrhářky

Svatební šaty od značky Petiteé, za kterou stojí designérka Petra Pitelková.

Článek

Svatebním šatům vládne jednoduchost. Pasé jsou šaty s korzetem, obručí a velkými nadýchanými sukněmi z tylu. In jsou naopak splývavé modely, které podtrhnou křehkost a ženskost každé nevěsty.

Dlouhodobým trendem je smyslný výstřih na zádech, který nepůsobí tak provokativně jako ten v dekoltu, ale přesto dovolí nevěstě ukázat kousek kůže.

Do módy se vrátily také stojáčky, které navíc v kombinaci s krajkovými rukávy působí velmi tradičně i elegantně a hodí se tak například pro církevní svatby.

Foto: archiv návrhářky

Svatební šaty od značky Petiteé, za kterou stojí designérka Petra Pitelková.

Svatební šaty podle typu postavy. Módní návrhářka poradí, které sedí právě vám

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Bez rukávů, Ivy & Oak (prodává Zalando), 9450 Kč. Krajkované, Zuzana Kubíčková, 23 690 Kč. Midi šaty, Zuzana Kubíčková, 14 000 Kč. Šaty s dlouhými rukávy, Ivy & Oak, 10 800 Kč

Foto: Profimedia.cz

Šaty značky Pronovias. Ilustrační foto

Velký návrat hlásají také kostýmky a méně slavnostní jednoduché šaty v midi délce, které jsou skvělou volbou pro menší, intimnější svatby. Snaha o přirozenost se dotkla také barevných odstínů.

Foto: archiv návrhářky

Svatební kostýmek od značky Petiteé, za kterou stojí designérka Petra Pitelková.

Kromě klasické bílé se nosí i šaty v béžové barvě. Botám vládne nápaditost a překvapivě i barevnost.

Obzvláště nevěsty, které zvolí zkrácenou délku šatů, si mohou vyhrát se zajímavě řešenými sandály nebo lodičkami. Jejich barvu mohou sladit například se svatební kyticí.

Svatební šaty od módního návrháře Zuhaira Murada

Styl
Foto: archiv návrhářky

Šaty od návrhářky Zuzany Kubíčkové

Pánské svatební trendy se příliš nemění. Nosí se jak smokingy, tak obleky v černé, modré, šedé nebo hnědé barvě.

Skvěle vypadají i modely s jemným kostkovaným vzorem. Naopak bílým oblekům již odzvonilo.

Foto: archiv firmy

Svatební oblek Bandi. Ilustrační foto

Novinkou jsou potu odolné košile, které jsou navíc odolné i vůči polití tekutinou. To z nich dělá ideální kousek pro svatby v létě, které končí v ranních hodinách.

Foto: archiv firmy

Na košili CityZen není vidět pot ani špína. Cena 3490 Kč

Nevěstino tajemství

Správně zvolené spodní prádlo dokáže s postavou i s pocity nevěsty udělat divy. Pokud potřebujete zakamuflovat určité partie nebo jen máte strach, že by se vám kalhotky mohly rýsovat pod šaty, vsaďte na bezešvé stahovací prádlo v béžovém odstínu.

Foto: archiv firem

Stahovací body, Lisca, 979 Kč. Stahovací kalhotky, Lisca, 979 Kč. Podprsenka béžová, Astratex, 549 Kč. Podprsenka, Triola, 1099 Kč. Brazilky, Triola, 399 Kč

Naopak na první manželskou noc si připravte něco speciálního. Vsaďte na speciální svatební kolekce a porozhlédněte se po krajkových modelech v barvě bílé nebo champagne.

Vybírat můžete mezi klasickými sety nebo luxusními košilkami, které navíc působí velmi lichotivě. Na ráno si pak pořiďte krásný bílý saténový župánek, který podtrhne celkovou slavností atmosféru.

Foto: archiv firmy

Župánek, Lisca, 2149 Kč. Podprsenka, Lisca, 1599 Kč. Kalhotky, Lisca, 799 Kč. Podvazkový pás, Lisca, 799 Kč

Reklama

Související články

Jak vypadaly svatební šaty dcery Billa Gatese

Úspěšná jezdkyně Jennifer Gatesová se o víkendu provdala za kolegu z branže, egyptsko-amerického jezdce Nayela Nassara. Svatba se konala na panství Gatesových...

Výběr článků

Načítám