Hlavní obsah

Sezona svetrů zahájena, naučte se je nosit stylově

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rána jsou čím dál tím chladnější, noci se prodlužují, zkrátka je čas na to povolat do boje huňaté svetry. Pokud vám ty staré již žmolkovatí, pak je nejvyšší čas si pořídit nový kousek, který vás ochrání před pomalu přicházející zimou. Jaký si vybrat?

Foto: Profimedia.cz

Ruská modelka Irina Shayková pro značku Falconeri

Článek

Při nákupu svetru je důležitý nejen materiál, ale také jeho vzhled. Pokud je váš podzimní šatník značně prořídlý, vyberte si svetr ze skupiny neutrálních barev, jako je černá, šedá či bílá.

Tyto barvy se snadno kombinují s dosavadním šatníkem a dají se nosit téměř k jakémukoliv stylu oblečení. Od elegantního přes sportovní.

Foto: archiv firem

Kalhoty, H&M, 699 Kč. Svetr fialový, Orsay, 699 Kč. Svetr proužkovaný, H&M, 1499 Kč. Prstýnek, Pandora, 1929 Kč. Náušnice, Pandora, 1699 Kč. Balerínky, Hogl, 3999 Kč.

Foto: archiv firmy

Svetr od české designérky Jany Mikešové, která tvoří pod značou MIK, cena 7900 Kč.

Pokud ale chcete sáhnout po trendy kousku, pak se zaměřte naopak na výrazné odstíny růžové, zelené či žluté. Nebo vsaďte na podzimní klasiku v podobě vínové, smaragdové či tmavě modré.

Foto: archiv firem

Svetrové šaty, Only (prodává Zoot.cz), 999 Kč. Prstýnek, Pandora, 2899 Kč. Boty, Humanic, 2499 Kč. Svetr, Leon & Harper (prodává Zalando.cz), 4920 Kč. Kabelka, Kurt Geiger (prodává Zalando.cz), 6000 Kč

Co se týče materiálů, rozhodně se vyplatí vsadit na ty přírodní, které mají skvělé hřejivé vlastnosti, a hlavně vám v nich bude příjemně. Pokud chcete do svetru investovat, zvažte kašmírový model.

Tento luxusní materiál je totiž i v malé gramáži extrémně hřejivý, ale na rozdíl od vlny vůbec nekouše, je naopak velmi příjemně měkoučký. Navíc se skvěle vrství a na rozdíl od tlustých oversized kousků se skvěle vejde i pod kabát.

Foto: archiv firem

Svetr dlouhý, Esprit, 3999 Kč. Modrý svetr, H&M, 599 Kč. Bílá košile, Pietro Filipi, 2990 Kč. Náramek, Pandora, 3999 Kč. Boty, Gino Rossi, 1899 Kč. Sukně, Orsay, 699 Kč

U střihu záleží na tvaru vaší postavy. Extrémně lichotivě působí zavinovací kardigany, které díky pásku vykouzlí postavu přesýpacích hodin.

Skvěle vypadají ale i ty bez pásku v délce pod zadek, které dokážou ubrat i několik kil. Pokud se naopak pyšníte výstavní postavou, pak zvolte klasické obepnuté svetry, které můžete zasoukat například do pasových sukní.

Foto: archiv firem

Kardigan, Cellbes, 1199 Kč. Svetr béžový, H&M, 899 Kč. Boty, Zara, 1599 Kč. Sukně, Zara, 1999 Kč. Svetr se vzorem, Marks & Spencer, 2199 Kč. Kabelka, Louis Vuitton, orientační cena 24 000 Kč

Obzvláště trendy záležitostí jsou pak oversized svetry, které vypadají, jako by vám byly o několik velikostí větší. Ty noste s vypasovaným spodkem - úzkými džínami nebo třeba koženkovou mini sukní.

Foto: archiv firem

Kardigan, H&M, 249 Kč. Svetr, F&F, 399 Kč. Náhrdelník, H&M, 249 Kč. Košile, F&F, 249 Kč. Boty, F&F, 699 Kč. Džíny, F&F, 399 Kč.

Nezapomeňte svůj outfit také doplnit stylovými doplňky. Jestliže vsadíte na jednoduchý svetr a spodní díl oblečení, pak se nebojte sáhnout například po výrazných botách na podpatku či kabelce. Každému svetru dodá na eleganci také kvalitní bižuterie.

Foto: archiv firem

Svetr žlutý, Zara, 699 Kč. Prstýnek, Pandora, 3599 Kč. Šedý svetr, Esprit, 1999 Kč. Koženkové kalhoty, H&M, 499 Kč. Boty, Humanic, 1699 Kč. Kardigan, Pietro Filipi, 4490 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Pět žhavých trendů nadcházející sezony

Léto se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. To znamená jediné, je nejvyšší čas uklidit sandály či lehká tílka a nahradit je něčím teplejším. Připravte se na...

Výběr článků

Načítám