Hlavní obsah

Šaty k tanci pro mladé slečny

Právo, ot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok je to stejné. Maminky s dcerami vymýšlejí, co na sebe. Je lepší řídit se praktickou úvahou, aby šaty i po skončení kurzů posloužily třeba k návštěvě divadla či do společnosti.

Článek

"Děvčata chtějí vypadat co nejvíc sexy, což je sice pochopitelné, ale s výukou tance to nemá nic společného. Pohyb potřebuje volnost oblečení, rozevlátou sukni, nejsou vhodné ani upnuté korzetové živůtky. Na ty je času dost až na plesech a jiných velkých společenských příležitostech," doporučuje Jiřina Floriánová, majitelka salonu Linie.

Pod vytvarované šaty patří pevné prádlo, to znamená vyztužené, ať už s výplní nebo kosticemi. Pozor je třeba dávat na plastová ramínka, která se při zapocení lepí na pokožku a na rameni "drhnou". Když už není vyhnutí, je dobré použít na problémová místa tělový pudr.

Učitelka radí:

* Hoch by neměl šetřit na košili, vyplatí se koupit ji i za tisícovku, na rozdíl od levné přežije celý kurz bez úhony. Časté praní jí neuškodí a člověk se v ní dobře cítí.

* Dívka vystačí s jedněmi šaty. "Chlapce nezajímá, co má na sobě, to je problém maminek," říká Blanka Vášová. "Stačí jedny do tanečních a jedny dlouhé na prodlouženou a na ples."

* Ve speciálních botách, určených jen na taneční parket, nebolí nohy.

* Rukavičky by měli mít všichni. Skvrny na látce od zpocených rukou se těžko čistí.

Tipy

* Lepší než sukně a blůzka, která při zvedání rukou vylézá, jsou šaty.

* Dívčí střevíčky mají mít tenkou podrážku a podpatek vysoký 5 až 6 cm.

* Ve společenském oděvu by měl být i doprovod.

Reklama

Související témata:

Související články

Dámský prádelník je věda

Dobré prádlo je na jedné straně věc nezbytná, na straně druhé znamená pro ženu něco jako značkový parfém. Tvoří součást intimní výbavy, zároveň ale hovoří...

Češi u obleků preferují klasiku

Češi sice u obleků převážně dávají přednost klasice, ale zájemců o trendy přibývá. Klasickými náležitostmi modelů obleků jsou tmavé barvy, jednoduchý rovný...

Nosí se proužky, puntíky i káro

Vzory na látkách vyžadují vždycky víc pozornosti než materiály jednobarevné, hlavně v souvislosti s dalším kompletováním a doplňky. Takže možná někdy trošku...

Výběr článků

Načítám