Hlavní obsah

Salát tabbouleh pošimrá chuťové buňky

Novinky, Andrea Zunová

Také nemáte v horkých letních dnech ani pomyšlení na klasická jídla? Máte pocit, že váš žaludek touží jen po něčem dobrém a lehkém? V tom případě vám nabízíme další salát jako hlavní chod. Tentokrát jde o salát Tabbouleh s kuřecím masem a koriandrovou omáčkou.

Článek

Recept vychází z tradičního libanonského jídla, kterým salát tabbouleh je. Opět jej pro nás připravil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž, který se řídil heslem, že jídlo, které nabízí, by si měl být chopen uvařit každý z nás. A prioritou bylo nabídnout zdravé a chutné jídlo.

Tak tedy, na čtyři porce salátu budeme potřebovat následující suroviny.

Na tabbouleh musíme mít 300 g vařeného bulguru (jde o předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici), který lze nahradit kuskusem, 400 g rajčat, 40 g šalotky, 40 g hladké petrželky, 8 g máty, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, asi 40 g citrónové šťávy (nebo podle chuti), sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.

Suroviny na kuře jsou následující: 150 g kuřecích prsou s kůží a sůl, čerstvě mletý pepř a olivový olej podle chuti.

Koriandrová omáčka se bude skládat ze čtyř polévkových lžic bílého jogurtu, koriandru, citrónové šťávy a soli podle chuti.

Na ozdobu pak použijeme 4 chipsy z lilku.

Příprava není náročná

Pokud máme vše připraveno po ruce, můžeme se pustit do vaření. Bulgur uvaříme dle návodu od výrobce a necháme vychladnout. Do něj pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata zbavená jádřince, najemno nasekanou cibulku, hladkou petrželku a mátu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej. Vše dobře, ale zlehka promícháme.

Kuřecí prso s kůží osolíme a opepříme a buď ugrilujeme, nebo na pánvi s olivovým olejem opečeme po obou stranách.

Omáčku připravíme tak, že do jogurtu přidáme nasekaný koriandr, citrónovou šťávu, sůl a pečlivě rozmícháme.

Salát podáváme s několikrát prokrojeným kuřecím prsem, omáčkou a dozdobený lilkovým chipsem a hladkou petrželkou. Dobrou chuť!

Reklama

Související témata:

Související články

Bramboračka, která překvapí

Bramborová polévka se vaří snad ve všech rodinách. Česká bramboračka je pověstná polévka, většinou hustá, až v ní "stojí lžíce" a velmi chutná. Často se do ní...

Výběr článků

Načítám