Hlavní obsah

První dáma Melania Trumpová půjde ve stopách Jackie Kennedyové, odhadují experti

Novinky, Eva Dvořáková

Jako žena příštího 45. prezidenta Spojených států, přebere Melania Trumpová žezlo po charismatické, stylové a věčně veselé Michelle Obamové. Jaký bude vkus nové první dámy? Bude se podobat originalitě předchůdkyně, nebo vsadí na osvědčené vzory? Odborníci zatím odhadují, že půjde spíše ve stopách Jackie Kennedyové.

Foto: Profimedia.cz

Melania Trumpová, příští první dáma USA.

Článek

Melania Knauss se narodila 26. dubna 1970 ve městě Novo mesto v jihovýchodním Slovinsku, které bylo tehdy ještě součástí Jugoslávie. Občankou USA se stala v roce 2006 a díky svému původu se tak zapsala do historie jako druhá žena nepocházející z Ameriky, která se stala první dámou. První byla Britka Louisa Adams, žena Johna Quicy Adamse.

Svatební šaty za milióny

V roce 1988 se dala na dráhu modelky a v tom samém roce se také potkala se svým budoucím manželem Donaldem Trumpem. Jeho třetí manželkou se stala v roce 2005. Pokud jde o módní vkus manželky miliardáře a příštího prezidenta USA, je jednoduše řečeno honosný. Melania má dokonalý přehled o luxusním zboží, její jméno je spojeno s mnoha módními světovými návrháři. Tudíž pro ni zřejmě nebude problém uzpůsobit nové roli první dámy i svůj šatník.

Foto: Profimedia.cz

Melania Trumpová ve své oblíbené, štíhlou postavu zvýrazňující barvě

Jen pro inspiraci, svatební šaty zdobené křišťály, které oblékla na svatbu s Donaldem Trumpem, byly od designéra Johna Galliana pro Dior couture a stály v přepočtu téměř tři a půl miliónu korun.

Vzory a potisky nehledejte, zavládne střízlivost

Co se týče šatů, které oblékala po celou dobu prezidentské kampaně, rozhodně se nedá mluvit o skromnosti. 46letá Trumpová pravidelně nosí drahé kožešiny, dlouhé šaty s dramatickými rozparky až do půli stehen, které si majitelka útlé postavy může i na prahu padesátky dovolit.

Nejobvyklejší barvou byla rozhodně bílá. Pokud byla vidět ve výrazných barvách, tak šlo většinou o jednoduchý střih. Vzory a potisky u první dámy budete hledat marně. Je věrná střízlivému, avšak prudce elegantnímu vkusu.

Foto: Profimedia.cz

Střízlivost, elegance, rafinovanost a svůdná ženskost. I to lze čekat od nové první dámy USA

Novodobá Jackie Kennedyová

„Myslím, že si Melania Trumpová v nové roli povede dobře,“ řekl Don Levy ředitel liberální univerzity Siena College v Albaně pro nydailynews.com. „Některé první dámy byly spíše partnery v manželově politice. Například Hillary Clintonová, měla svou vlastní kancelář v západním křídle Bílého domu. Oproti tomu Jackie Kennedyová vyplňovala spíše obřadní roli. Myslím si, že Melania půjde spíše ve stopách Jackie O.“

Foto: Profimedia.cz

Jackie Kennedyová

Jackie Kennedyová zahájila tradici, která je od roku 1960 nezaměnitelnou součástí úlohy první dámy. Ta spočívá v tom, že každá první dáma má svou misi. Nancy Reaganová bojovala proti drogám, Michelle Obamová bojovala, a stále bojuje, proti dětské obezitě.

Foto: Profimedia.cz

Melania Trumpová se podle módních expertů bude inspirovat Američany milovanou Jackie Kennedyovou

Trumpová již oznámila, že jejím cílem je šířit osvětu proti kyber šikaně. „Sociální média jsou středobodem našeho života. Musíme ale najít lepší způsob, jak promlouvat nejen k sobě, ale i k ostatním a vzájemně se respektovat.“

Obrat od Obamové o 180 stupňů

Ačkoliv se nová první dáma bude věnovat osvětové činnosti, mezi její největší vášně patří podle módního experta Roberta Verdiho právě móda.

„Melanie miluje nakupování a módu. Očekávám, že bude napodobovat styl Jackie Kennedyové, což bude znamenat módní obrat oproti Michelle Obamové, a to až o 180 stupňů.“

Foto: Profimedia.cz

Michelle Obamová

Michelle Obamová byla známá pro svůj vřelý vztah, který až hraničil s fascinací k začínajícím a novým značkám, občas to hraničilo s extravagancí. Její módní vkus a styl byl velmi ojedinělý, pro ženu jejího postavení. Přesto ale Americe otevřel další možný pohled do skříně první dámy, na míle vzdálený klasickému formálnímu kostýmku.

Foto: Profimedia.cz

Styl dosluhující první dámy byl velmi pestrý

Od Melanie Trumpové se dá očekávat tradice. A to ve všech směrech, módu nevyjímaje. V její skříni budeme zřejmě často vídat velmi drahé, luxusní značky Dior, Loubotin, Roksanda a další módní tvorbu předních světových návrhářů.

Foto: Profimedia.cz

Provázely jej vzory, potisky, hravé a nečekané kombinace. A také téměř vždy úsměv na tváři.

Reklama

Výběr článků

Načítám