Hlavní obsah

Pravidelná masáž pleti působí jako přirozený lifting

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro krásu a dobrý pocit jsme ochotny my ženy udělat mnohé - cvičíme, zdravě jíme, dopřáváme si pleťové masky, séra a kvalitní krémy, podstupujeme různé zkrášlující procedury i masáže těla. Na masáž obličeje a krku ale mnohdy zapomínáme, což je velká škoda.

Foto: Profimedia.cz

Masáž působí na pleť přímo magicky.

Článek

Stimulace svalů a kůže masáží totiž zlepšuje stav pleti a obličeji postupně vrací jeho mladistvý vzhled. „Masáž působí na pleť přímo magicky – zvyšuje průtok krve, díky čemuž pokožka získá nádherně nadýchaný, zářící vzhled. Pomáhá také odstraňovat otoky okolo očí, ” vysvětluje kosmetička Hana Modrá.

A navíc masáž není jen příjemný relax. Působení na akupresurní body pozitivně ovlivňuje i jednotlivé orgány, které se za daným reflexním bodem ‚ukrývají‘.

„Stimulace obličeje povzbuzuje činnost organismu, posiluje přírodní procesy léčení a hojení a vede organismus jedince do vyváženého stavu a harmonie. Při pravidelném masírování tak můžeme velmi významně ovlivnit i naše zdraví,” vysvětluje neuroterapeutka Lone Sorensenová.

Jak by reflexní masáž obličeje měla vypadat

Jednoduchá reflexní masáž obličeje zabere pouhých pět minut denně, ideálně večer, jelikož přes noc pleť regeneruje a celkový účinek je pak viditelnější. Nejedná se přitom o nic složitého.

Masáž se obvykle provádí během nanášení oblíbeného krému či séra. Stačí vám k tomu přitom pouze prsty.

„Většinou se používá prostředníček a prsteníček, kterými se v daném reflexním bodě provádějí malé krouživé pohyby. Při masáži lehce tlačte, ale tlak prstů by neměl vyvolávat žádnou bolest ani nepříjemné pocity,” doporučuje Hana Modrá, která sestavila i jednotlivé kroky, jak takovou masáž provádět.

1. Mezi obočím a na čele 

Foto: nivea

Naneste malé množství krému mezi obočí. Krém vmasírujte do pleti krouživými pohyby dvěma prsty. Proveďte pět kroužků na jednu stranu a pět na druhou stranu.

Foto: Nivea

Na závěr prsty pravé a levé ruky střídavě přejíždějte po čele od kořene nosu směrem nahoru k linii vlasů, poslední tahy veďte směrem nahoru a do stran.

Reflexe: Mezi obočím leží bod známý jako „třetí oko”, který působí na psychickou rovnováhu. Upravuje srdeční rytmus, pomáhá při potížích s nespavostí a snižuje napětí, které se nahromadí v průběhu dne.

2. Na spáncích

Foto: Nivea

Na spánky naneste malé množství očního krému a pomalu ho krouživými pohyby dvěma prsty vmasírujte do pleti. Pět kroužků na jednu a pět na druhou stranu.

Foto: Nivea

Masáž zakončete masáží partií okolo očí, prsty opište kruh – začněte u vnějšího koutku oka. Postupujte přes spodní víčko směrem k vnitřnímu koutku oka, přes hranu nosu nahoru a přes obočí zpět k vnějšímu koutku oka.

Reflexe: V těchto místech leží bod, který ulevuje přetíženým očím, které jsou jednou z nejčastějších příčin bolesti hlavy.

3. V oblasti rtů a nosoretní rýhy 

Foto: Nivea

Naneste malé množství krému na obě strany nosu (po stranách nosních dírek) a krouživými pohyby tuto partii masírujte. Opište pět kroužků na jednu stranu a pět na druhou.

Foto: Nivea

Na závěr masáže rozetřete zbytek krému podél nosoretních rýh a kolem rtů až na bradu.

Reflexe: Bod v těchto místech stimuluje vylučování přírodních endorfinů a umožňuje volný oběh energie. Navíc má protizánětlivé a detoxikační účinky a upravuje pocení.

4. Na bradě

Foto: Nivea

Naneste malé množství krému na bradu a vmasírujte ho dvěma prsty krouživými pohyby, 5x na jednu a 5x na druhou stranu.

Na závěr masáže rozetřete krém od středu brady nahoru po obou stranách čelisti.

Reflexe: Masáží v těchto místech působíte na bod, který posiluje břicho a upravuje střevní činnost. Pomáhá také při nervové únavě a při celkových problémech v oblasti sexu.

5. Na krku

Foto: Nivea

Naneste malé množství krému pod bradu a vmasírujte ho krouživými pohyby, opět pětkrát na jednu a pětkrát na druhou stranu.

Foto: Nivea

Na závěr masáže krém rozetřete střídavě pravou a levou rukou po krku šikmo směrem dolů a do stran. Silnější vrstvu krému naneste a rozetřete na přední straně krku až na dekolt.

Reflexe: V těchto místech je reflexní bod, který je spojen s meridiánem početí, je znám také jako Moře jin a upravuje ženskou energii v celém těle.

Reklama

Související články

Jak vybrat ten správný make-up

Make-up utváří úplný základ líčení. Jeho funkcí je nejen zkrášlovací efekt, ale i ochrana před vlivy vnějšího prostředí. Na trhu je dnes opravdu z čeho...

Výběr článků

Načítám