Hlavní obsah

Plastiku a liposukci podstupují i muži, nebojí se ani implantátů

Novinky, Karolina Zarzycká

Téma plastické operace se netýká jen žen. Stále více mužů mezi čtyřiceti až šedesáti lety podstupuje zkrášlující zákroky na odborných klinikách. Oblíbené jsou liposukce (odsávání tuku), obličejové úpravy a dokonce i aplikace implantátů.

Plastické operace podstupují stále častěji také mužiVideo: Novinky

 
Článek

Jak říká Jiří Kučera, primář kliniky plastické chirurgie Iscar, muži pochopili, že plastická chirurgie jim může pomoci, obzvláště mezi 40. - 60. rokem života. Klienti si žádají drobné úpravy vzhledu, jež jim pomohou zvýšit sebevědomí nebo zlepšit fyzickou kondici.

Liposukce, obličejový lifting, modelace hýždí

"Provádíme operaci horních i dolních víček, spánkový lifting. Oblíbená je samozřejmě liposukce takzvaných „pneumatik“ a břišních partií vůbec.

Dále provádíme také liposukci stehen, i když tam je to méně časté, protože u mužů se tuk usazuje hlavně kolem břicha," doplnil plastický chirurg Ilja Kučera.

Foto: Profimedia.cz

Odsávání přebytečného tuku - lifting

Novinky zajímalo, zda je mezi pánskými klienty rozšířená i aplikace různých implantátů tak, jako ji známe u žen. Ženy si nejčastěji dávají voperovat prsní implantáty, co tedy muži? Jaká místa jsou oblíbená pro aplikace implantátů? Jsou to také prsní partie?

"Co se týče implantátů, klienti si přejí vymodelování lýtek nebo hýždí, ale aby si nechali vymodelovat kupříkladu vypracované prsní svalstvo, to už mi přijde zvrácené," uzavřel téma plastické chirurgie Ilja Kučera.

Jak probíhá liposukce

Liposukce je zákrok, kdy je tuk uložený v určité části těla rozrušen pomocí kanyly. Poté je z těla odsát s využitím podtlaku. Nejčastější používanou metodou je tumescentní liposukce, kdy je anestetikum součástí roztoku vpravovaného pod kůži v odsávané oblasti, jde o anestezii lokální.

Odborníci ze serveru plasticka-chirurgie.cz také upřesňují, jak je to s návratem do běžného života i práce. Samotná operace trvá dvě až tři hodiny, do práce lze nastoupit i za tři dny, délka nošení kompresního prádla je maximálně tři týdny, sportovat lze za dva týdny.

Obličejový lifting

Lifting obličeje je možné provádět v celkové anestezii nebo analgosedaci, což je kombinace užití analgetik a sedativ. Analgosedaci však nelze pokaždé využít. V každém případě je před liftingem nutné minimálně šest hodin nejíst, nepít, nekouřit.

Foto: Profimedia.cz

po každé operaci - i plastické - následuje nezbytná rekonvalescence.

Jak radí MUDr. Libor Polák z plastika-morava.cz, pacient musí počítat s jednodenní hospitalizací: "V individuálních případech může hospitalizace trvat déle. Celkový obvaz hlavy se odstraňuje obvykle třetí až pátý den po operaci a pokud jsou použity nevstřebatelné stehy, jejich vyjmutí se provádí sedmý až desátý den po operaci.

Doba rekonvalescence je obvykle v rozmezí jednoho až dvou týdnů. Fyzická zátěž se nedoporučuje po dobu jednoho měsíce."

Anketa

Doporučil/a byste mužům plastiku?
1. Ano, z vážných zdravotních důvodů
26,4 %
2. Ano, pokud je jeho vzhled neúnosný
52,8 %
3. Ano, sama jsem ji podstoupila
2,8 %
4. Ano, již jsem ji podstoupil
1,6 %
5. Ne, jsem proti nepřirozeným zákrokům
8,6 %
6. Ne, plastiky nechť podstupují ženy
1,1 %
7. Ne
6,7 %
Celkem hlasovalo 1158 čtenářů.

Liposukce

Foto: Profimedia.cz

Liposukce - odstraňování přebytečného tuku

je zákrok, při kterém jsou lokalizované zásoby tuku odstraněny za účelem formování jednoho nebo více míst těla. Liposukce zlepšuje kontury a tvar těla rozrušením a odstraněním podkožního tuku pomocí kovové kanyly, která je hadicí napojena na přístroj, jenž vytváří podtlak a umožní tak odsátí tuku z požadovaných oblastí.

Odsávací kanyla je do těla vpravována krátkými, maximálně několik centimetrů dlouhými řezy, jež obvykle chirurg umisťuje do přirozených záhybů kůže, aby po zhojení byly co nejméně viditelné. Tuto metodu liposukce lze použít na modelaci především břicha, boků, hýždí, stehen, kolen, horních partií paží, brady, tváří a krku.

Lifting

Foto: Profimedia.cz

Mezi žádané operace mezi muži je také obličejový lifting.

spočívá ve vytažení kůže na obličeji, kdy se pomocí řezů ve vlasech od spánkové krajiny obřízne kůže kolem ucha a za uchem končí ve vlasové části.

Řezy jsou šikovně vedeny tak, že po dobrém zahojení jsou známky operace opravdu velice málo zřetelné.Nadbytečná kůže se při liftingu odstraní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám