Hlavní obsah

Péřovky - bojovnice proti zimě, které vám budou slušet

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi milovnice sportovně elegantního stylu? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Péřové bundy už totiž zdaleka nepatří jenom na hory, ale i do města. Pořiďte si i vy tu svou a vychutnejte si ze zimy jen to nejlepší. Poradíme vám, jaké jsou trendy, podle jakých kritérií vybírat.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Colmar

Článek

Kvalitní prošívaný péřový kabát či bunda je kousek, který nás spolehlivě zahřeje a ochrání před ledovým větrem. Při správném výběru může navíc dodat i styl.

Letos frčí zejména zkrácené, pořádně naducané modely, které sluší zejména štíhlým ženám, které nemají co schovávat. Plným křivkám zase poslouží méně plastické prodloužené modely, které schovají silnější stehna i zadeček.

Foto: archiv firem

Zleva bundy: Colmar, 12 922 Kč. Peak Performance, orientační cena 11 500 Kč. Esprit, 3499 Kč. Colmar, 11570 Kč. Čepice, Relax, 649 Kč

Co se týče barev, do města se hodí spíše jednodušší modely v neutrálních barvách, jako je černá, šedá, béžová či hnědá.

Pokud se ale nebojíte poutat pozornost, sáhněte i po módní žluté či metalické péřovce. Při výběru si kromě designu dejte pozor i na materiál. Vatové bundy jsou cenově dostupné a často podléhají nejnovějším trendům.

Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 799 Kč. Colmar, 11 570 Kč. Colmar, 11 856 Kč. Zara, 1599 Kč. Kara, 8990 Kč

Foto: archiv firmy

H&M. 1299 Kč

Pokud ale sháníte kvalitní kousek, který ve vašem šatníku přečká roky, pak vsaďte na péřové modely. Peří a zejména pak to husí je totiž nejlepší izolační materiál, který se v oblečení používá. Je sice náročnější na údržbu, ale díky skvělé vlastnosti vázat vzduch poskytne dostatečný tepelný komfort i v extrémních podmínkách.

Foto: archiv firem

Zleva: Esprit, 2799 Kč. Marie Lund (prodává Van Graaf), 3999 Kč. Columbia, 4699 Kč

Chcete být francouzsky šik? Pořiďte si baret

Styl

A jak se o péřové bundy starat? Ať už si pořídíte bundu z kachního, či husího peří, perte ji nejlépe jen občas a nejlépe s „oholenými“ tenisáky nebo s míčky přímo určenými na praní peří. Tím dosáhnete jeho větší nadýchanosti a předejdete slepení a hrudkování.

Dalším výborným pomocníkem v tomto směru je sušička. Opět do ní přidejte alespoň dva tenisáky.

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 1999 Kč. Zara, 1299 Kč. Zara, 1999 Kč. Colmar, 18330 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Peak Performance

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Kráčejte podzimem ve stylových perkách

Podzim s sebou kromě nádherně zbarveného listí přináší také nižší teploty. Pokud se vám ještě nechce vklouznout do vysokých kozaček, kterých si do sytosti...

Výběr článků

Načítám