Hlavní obsah

Oranžová je nová černá. Naučíme vás, jak ji nosit

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oranžovou barvu jedni milují, druzí nenávidí. Pokud patříte do druhé skupiny, tak věřte, že děláte chybu. Tato barva má totiž pozitivní účinky na lidskou psychiku, a navíc je letos opravdu trendy. Přesvědčte se sama a vyberte si módní kousek v mandarinkové, lososové či neonově oranžové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: modelky Gigi Hadidová, Kendall Jennerová, Emily Ratajkowski

Článek

Oranžová barva symbolizuje optimismus, dobrou náladu, mládí a radost ze života. Podle colorterapie neboli léčby pomocí barev navíc oranžový paprsek působí povzbuzujícím, tonizujícím dojmem a podporuje sportovní výkonnost a fyzickou zátěž.

Jedná se proto o ideální barvu, ve které si pořídit například sportovní oblečení. Tím to ale zdaleka nekončí.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: herečka Reese Witherspoonová, zpěvačka Lady Gaga, byznysmenka Kylie Jennerová

Oranžová totiž obecně v tomto roce slaví velkolepý návrat. Nenosí se přitom pouze tlumené odstíny, jako je lososová či cihlová, na své si přijdou i milovnice neonek. Právě svítivě oranžová si totiž vydobyla své místo i v šatnících světoznámých celebrit.

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelka Gigi Hadidová, herečka Priyanka Chopra, herečka Zendaya

Inspirujte se například sexy minišaty miliardářky Kylie Jennerové nebo se nestyďte ukázat ramena v romantickém crop topu po vzoru modelky Gigi Hadidové. Skvěle vypadají i plážové bikiny v mandarinkovém odstínu, které krásně vyniknou na opálené pleti.

Foto: Profimedia.cz

Televizní osobnost Nicole Williamsová

Co si pořídit?

Pokud váháte, jak oranžovou nosit, pak není nic jednoduššího než si v této barvě pořídit šaty, které stačí kombinovat s jednoduchými sandálky a drobnou kabelkou v neutrální barvě. Skvěle vypadají také oranžové topy v kombinaci s modrým denimem.

Foto: archiv firmy

Zleva, 1299 Kč, 799 Kč, 1299 Kč. Vše H&M.

Obecně vzato se při kombinování oranžové řiďte tím, že jemnější odstíny si skvěle rozumí se zemitějšími, podzimními barvami. Výrazná oranžová naopak přímo vybízí ke colourblockingu, což je trend, který spočívá v kombinování výrazných barev z opačné škály barevného spektra. V případě oranžové se jedná o královsky modrou, růžovou nebo třeba tyrkysovou.

Foto: archiv firem

1. Lindex, 999 Kč. 2. Zara, 699 Kč. 3. H&M, 799 Kč. 4. H&M, 699 Kč. 5. F&F, 349 Kč. 6. Kalhotky, F&F, 249 Kč. 7. Furla (prodává Eobuv), 4832 Kč. 8. Lindex, 449 Kč. 9. Furla (prodává Eobuv), 4768 Kč. 10. Deichmann, 699 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Zaměřte se na: Přiznané spodní prádlo

Potrpíte si nejen na dobře padnoucí, ale i vyzývavé spodní prádlo? Pak se ho nestyďte ukázat ani na veřejnosti. Naučíme vás, jak nosit krajkovanou podprsenku,...

Výběr článků

Načítám