Hlavní obsah

Nošení roušek negativně ovlivnilo prodeje rtěnek, ženy je nepotřebují

Pandemie covidu-19 začala silně dopadat i na výrobce dekorativní kosmetiky. Kvůli nošení roušek si ženy přestaly líčit rty, což se odrazilo velmi významně i na prodeji rtěnek. Podle agentury Nielsen se jen ve Francii prodalo o 3/4 méně rtěnek než v předchozích letech. Ženy se při líčení více soustředí na partii očí, které jsou i se zakrytým nosem a ústy vidět.

Foto: Profimedia.cz

Rtěnky kvůli rouškám dostaly červenou.

Článek

Celkově se letos ve Francii prodalo o 17 procent méně dekorativní kosmetiky než ve stejném období loni. Mezi březnem a květnem se přitom tržby za make-up snížily dokonce o více než 50 procent.

„Prodeje zažily kolaps, ale co víc, nevrátily se zpátky ani po otevření obchodů,” uvedla Mathilde Lionová ze společnosti NPD.

Atmosféra ve společnosti podle analytiků prodejům zkrášlovací kosmetiky nepřála, protože lidé trávili hodně času doma, zrušené byly společenské události včetně svateb a nošení roušek ženy od nanášení make-upu odrazovalo.

Jak pečovat o pleť obličeje v době karantény a nošení roušek

Styl

Nejvíce se to ukázalo právě u rtěnek, protože ústa museli mít všichni na veřejnosti zakrytá. Během karantény tak jejich prodeje klesly o 75 procent a od jejího ukončení se propadly o dalších více než 25 procent.

Nyní zřejmě k poklesům opět začne docházet, protože ve většině evropských zemích jsou roušky povinné ve vnitřních prostorech budov.

Naproti tomu u prostředků na líčení očí propad způsobený koronavirem tak citelný nebyl a zřejmě už ani nebude. Řasenek či stínů se prodávalo mnohem méně jen v době nejpřísnější karantény, nyní už se prodeje vrátily na hodnoty ze stejného období v loňském roce.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější mýty o správné péči o pleť

Technologie a věda jdou neustále kupředu, což se odráží i na kvalitě a účinnosti mnohých kosmetických přípravků. Ne vždy ale lze zcela věřit mnoha tvrzením,...

Jak se vyhnout akné při nošení roušek

Dnes již nikdo nepochybuje o tom, že dlouhodobé nošení roušek může způsobovat nejrůznější kožní problémy. Teplo, vlhkost způsobená kapénkami, ale i potem mohou...

Výběr článků

Načítám