Hlavní obsah

Návrhář Jacquemus představil svoji kolekci v solných bažinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simon Porte Jacquemus patří mezi nejtalentovanější návrháře současnosti. Své kolekce navíc předvádí na nejmalebnějších místech po celém světě. Tentokrát svoji módní show umístil do solných bažin Aigues-Mortes na jihu Francie. Jaká je jeho vize pro nadcházející sezonu?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Jacquemus

Článek

Během posledních let se rozmohl ve světě trend vymezovat se vůči týdnům módy a pořádat módní přehlídky mimo klasický harmonogram. Příkladem je značka Jacquemus, za kterou stojí teprve dvaatřicetiletý Francouz Simon Porte Jacquemus.

Své návrhy oblečení již představil například v levandulovém či pšeničném poli nebo na jedné z nejkrásnějších havajských pláží. Tentokrát se rozhodl svoji kolekci s názvem „Le Papier“ představit v solných bažinách na jihu Francie.

Návrhář Jacquemus uspořádal módní přehlídku v levandulovém poli

Styl

Kolekce, která opticky ladila se solnými horami, byla z velké části ponořena do odstínů bílé a béžové s jemnými vložkami rzi, olivově zelené a hnědé.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Simon Porte Jacquemus

Pánská část kolekce pojímala zejména uvolněné obleky, úplety, minimalistické kabáty a cargo kalhoty. Nechyběly ani návrhářovy oblíbené rekonstruované blejzry a asymetrické lemy. Vrstvený styling nabízel nařasené bundy a nabírané vesty.

Dámská sekce působila minimalističtěji. Důraz byl kladený na zkrácené topy, které často doplňovaly naopak dlouhé sukně. Nechyběly ani šaty z pytloviny, které návrhář povýšil řasením a propracovanými detaily.

Návrhář se opět snažil najít způsob, jak z jednoduchých kousků vytvořit něco sexy, moderního a originálního. I proto jsou jeho kolekce oblíbené mezi širokou škálou veřejnosti.

Výběr z přehlídky najdete v naší galerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám