Hlavní obsah

Naučte se nosit: Sako neboli blejzr

Novinky, Linda Humlová

Ačkoliv sako patřilo v minulosti do kategorie formálního oblečení, dnes už tomu tak není. Sako nebo jeho méně formální obdobu blejzr totiž můžete vynosit nejen do kanceláře či divadla, ale také na rande, večírek nebo dokonce ples. Naučte se ho s námi kombinovat a udělejte z něj nepostradatelný základ svého šatníku.

Foto: archiv firmy

Zleva: 1599 Kč. 999 Kč. 999 Kč. Vše Mango

Článek

Do práce

Sako je nejčastěji vnímáno jako oblečení vhodné do práce. Je totiž prudce elegantní a dokáže dodat zbytku outfitu na serióznosti. Nemusí se ale nutně jednat o černý model.

Zkuste například kombinovat bílé sako se vzorovanými midi šaty, kterou jsou hitem letošní sezony. Přidejte baloňák, decentní boty na podpatku a máte o stylový pracovní outfit postaráno.

Foto: archiv firem

Šaty, Marks & Spencer, 1899 Kč. Kabelka, Aldo/Aboutyou.cz, 1037 Kč. Boty, Marks & Spencer, 699 Kč. Kabát, Orsay, 1699 Kč. Sako, Marks & Spencer, 2699 Kč

Další variantou je kombinovat sako s klasickými cigaretovými kalhotami. Pokud si váš dress code žádá i košili, můžete vsadit na tu ve střihu body, která se vám nebude vykasávat a bude vypadat vždy upraveně.

Foto: archiv firem

Kabelka, Zara, 1599 Kč. Košile s body, Vero Moda/Aboutyou.cz, 699 Kč. Boty, Marks&Spencer, 1299 Kč. Kalhoty, H&M, 499 Kč. Sako, Mos Mosh/Aboutyou.cz, 5174 Kč.

Pro trendy look můžete ozvláštnit celek tzv. „kitten heels”, což jsou lodičky na malém podpatku, které momentálně zažívají velkolepý návrat, a navíc jsou tak pohodlné!

Na večírek

Sako je také skvělou variantou, pokud se chystáte na večírek a chcete vypadat sofistikovaně. Zvolte uvolněnější model bez knoflíků s páskem a oblékněte si pod něj například saténovou košilku s krajkou, přidejte cigaretové kalhoty nebo skinny džíny a celek doplňte sexy otevřenými sandálky a malou kabelkou.

Foto: archiv firem

Kabelka, Mango, 1299 Kč. Top, H&M, 399 Kč. Boty, Zara, 1299 Kč. Kalhoty, Zara, 799 Kč. Sako, Edited/Aboutyou.cz, 1035 Kč.

Na večerní akce se hodí také celé kalhotové kostýmky. Stačí si k nim obléknout hezký top nebo vsadit pouze na odvážnou braletku (podprsenku).

Foto: archiv firmy

Zleva saka: 14 710 Kč, 1650 Kč, 6320 Kč. Vše Zalando

Poohlédnout se můžete také po různobarevných kostýmcích, které jsou moderní a na první pohled zaujmou. Co třeba vsadit na růžovou, červenou nebo třeba žlutou barvu?

Na rande

Sako užijete také na rande. Zapomeňte ale na nudné černé modely a raději se poohlédněte po těch barevných nebo třeba vzorovaných.

Foto: archiv firem

Kabelka, Calvin Klein/Aboutyou.cz, 2337 Kč. Boty na podpatku, H&M, 1499 Kč. Tílko, H&M, 599 Kč. Nazouváky, H&M, 399 Kč. Sako, Edited/Aboutyou.cz, 2337 Kč. Džíny, Marks&Spencer, 699 Kč.

Příkladem může být růžové kostičkované sako, které můžete doplnit o těsné šedé džíny a jednoduchý véčkový top. Podle příležitosti přidejte tenisky, trendy slip-ony nebo třeba boty na podpatku a nezapomeňte také na ladící kabelku.

Foto: archiv firem

Zleva saka: Catwalk Junkie/Aboutyou.cz, 2597 Kč. Zalando, 3560 Kč. Zalando, 640 Kč

Na ples

Pokud se chystáte na ples, na kterém chcete skutečně zazářit a zároveň se cítit pohodlně, pak můžete vsadit na dámský smoking. Vybírejte mezi klasickými černými, nebo vsaďte například na metalické saténové modely, které působí obzvláště slavnostně.

Foto: archiv firem

Sako/Pelerína, Zara, 1599 Kč. Kabelka, Zalando, 1299 Kč. Boty, Mango, 1299 Kč. Náušnice, Mango, 399 Kč. Overal, Wal G/Aboutyou.cz, 1817 Kč

Dalším tipem, jak nahradit smoking, je obléci módní overal a ten doplnit buď sakem nebo pelerínou, která je velice elegantní a dodá vám na šarmu.

Foto: archiv firem

Zleva saka, Zalando, 3819 Kč. Zara, 1599 Kč. H&M, 1499 Kč.

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Vykročte do jara v nových botách

S novou sezonou přichází na řadu velký úklid botníku. Zasuňte zateplené kozačky na dno skříně a nahraďte je jarními modely. A pokud vám na poličkách ještě...

Jak nosit denim v každém věku

Neexistuje snad jediný člověk, který by nemiloval denim. Tento nadčasový materiál, který zdobí naše šatní skříně již od poloviny 19. století, je nejen...

Čím okořenit jednoduchý outfit

Stylové doplňky dokážou pozvednout jakýkoliv outfit. Je jedno, jestli na sobě máte bílou košili, kterou jste na sobě měla snad stokrát, nebo třeba obyčejné...

Výběr článků

Načítám