Hlavní obsah

Nafukovací kalhoty mají oživit svět módy. Pohodlné ale nejsou

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnský designér Harikrishnan se rozhodl v rámci své absolventské práce šokovat. Jeho kolekce zahrnovala pánské modely s vypasovanými bundami a latexovými nafukovacími kalhotami, jejichž cílem bylo vytvořit absurdně tvarované siluety. Jeho práce ve světě vyvolala opovržení, ale i obdiv za vystoupení z uniformity.

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty od návrháře Harikrishnana

Článek

Kalhoty se skládají až ze třiceti jednotlivých latexových panelů, které jsou buď bílé, nebo uspořádané do kontrastních barevných bloků. V oblasti boků jsou velmi těsné, postupně se rozšiřují až do absurdně velkých rozměrů.

Objem zajišťuje sedmimilimetrový ventil, díky kterému se do kalhot vpouští vzduch. „Nápad na tyto kalhoty jsem dostal, když jsem si venku hrál se svým psem a přemýšlel nad tím, jak přehnaně musí vypadat svět z jeho perspektivy,“ říká autor designu Harikrishnan pro Dezeen.

„Latex se od začátku jevil jako ideální materiál, protože je pružný a je zábava s ním pracovat. Uspořádání svislých a vodorovných panelů pak ještě více umocňuje nově získané siluety,“ vysvětluje.

Cílem kolekce, kterou představil v rámci svého absolutoria, byla snaha odlišit se a redefinovat zažité siluety.

„Stejné věci vídáme pořád dokola prostřednictvím sociálních sítí a ostatních médií. Chtěl jsem proto zadat otázku, proč tomu tak je a proč nevytvoříme nový, neznámý vizuál,“ říká návrhář a dodává, že kalhoty jsou určeny k zamyšlení, ne prodeji.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z modelů

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám