Hlavní obsah

Modrá košile - pět tipů, jak nosit módní bestseller

Novinky, Jana Elfmarková

Košile patří k základnímu stavebnímu kameni dámského šatníku, v bílé je doslova synonymem variability a všestrannosti. Její bledě modrá varianta nabízí další možnosti kombinace a dovede se přizpůsobit mnoha stylům.

Foto: Archiv firem Miss Selfridge, George, Littlewoods

Je nadčasová a univerzální. Košili v bledě modrém tónu nemůžete ve svém šatníku postrádat.

Článek

Bledě modrá je jednoduše okouzlující. Střídmost a nenápadnost tohoto módního pastelového tónu vybízí k nevšedním variacím, které si ihned zamilujete.

Širokou škálu podob ještě rozšiřuje množství barevných podtónů nebo různě silných proužků, které kouzlo bledě modré také skvěle podtrhují. Také střihy letos hýří invencí a nepřehlédnutelnými módními prvky, in je ale i naprostá klasika. Zkrátka, bez blankytně zbarvené košile či blůzy letos z obchodů neodcházejte.

Až si svou vysněnou košili pořídíte, zkuste se inspirovat a vyzkoušejte některý z neodolatelných stylingů, kterým vévodí světle modré tóny košil různých střihů.

Styling č. 1 - Pozdrav slunci

Košile klasického střihu z viskózy, která je lehká, vzdušná a nevyžaduje příliš údržby, se dobře doplňuje s žensky ladnými tvary široce střižené sukně s výrazným vzorem. Doplňte ji vysokými podpatky, i když nepatříte k nejmenším, midi délka sukně umí zkracovat siluetu. Košili můžete ležérně ohrnout rukávy, nezapomeňte ani na kabelku v zářivé barvě, obojí dodá modelu hravý look.

Foto: Archiv firem

Foto

Styling č. 2 - Retro mánie

Blůza s drobným proužkem a rozšířenými rukávy zosobňuje všechny aktuální trendy. Její lehce extravagantní vzhled si ale žádá promyšlenou kombinaci. Retro prvky s nádechem luxusu jsou tou pravou volbou. Sukně se zipy je střižena do pasu, košili tedy pro tentokrát zasuňte do sukně.

Nezapomeňte ani na vysoké podpatky. Pokud vám nepřijdou jehly dostatečně pohodlné, široký podpatek a platforma vás nadchnou, v botách vydržíte určitě celý den. Džínové sandálky obsypané třpytivými aplikacemi patří také k současným módním hitům, přitom doslova pulsují retro prvky. Look perfektně vyladí větší kabelka s dřevěným uchem.

Foto: Archiv firem

Foto archiv

Styling č. 3 - Kouzlo detailu

Bavlněná košile se stojáčkem je ideální volbou, chcete-li ji kombinovat se sakem výraznějších barev, které jsou nyní v kurzu. Nepotlačí jeho dominantu, navíc drobný detail v podobě kanýrku kolem knoflíkové lišty a stojáčku dodá modelu něžný akcent.

Třpytivé polobotky na výrazné světlé platformě a džíny s výšivkami zase zahrají na drsnější notu. Výsledkem je výrazná, ale harmonická varianta pro milovnice propracovaných detailů.

Foto: Archiv firem

Foto archiv

Styling č. 4 - Souboj kontrastů

Lze skloubit ryze ženské obří volány a široké džíny plné prvků letos sofistikovaně nazývaných zničený denim? Evidentně ano, a jejich souhra je neskutečná. Výsledný look má elegance i hravosti na rozdávání.

Pokud se necítíte bezpečně na vysokých podpatcích, které by tento módní crossover ještě stylově podpořily, klidně sáhněte po módních pohodlných mokasínách z broušené kůže. Tlumené tóny doplňků neruší složitější prvky blůzy, navíc působí elegantně.

Foto: Archiv firem

Foto

Styling č. 5 - Byznys trochu jinak

Kancelářský look nemusí nutně znamenat jen strohý kostým nebo pouzdrové šaty. Pokud vám to dress code dovolí, zkuste odlehčit modely elegantně střiženými kalhotami, klasickou košilí a módní bundou typu bomber v pastelových tónech. Neuvěřitelně styl omladí a překvapivě si rozumí i s ryze elegantními doplňky.

Foto: Archiv firem

Foto archiv

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám