Hlavní obsah

Módní dům Valentino při představení své snové kolekce propojil virtuální svět s realitou

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová pandemie na několik měsíců zcela ochromila i svět módy. Mnoho značek tak muselo uzavřít své obchody a zcela zastavit výrobu. Stalo se tak i u módního domu Valentino. Designér Pierpaolo Piccioli se ale i přes veškerá omezení rozhodl pomocí své show dát všem milovníkům módy novou naději a rozeslat do celého světa pozitivní energii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Valentino a jeho show inspirovaná cirkusem Video: Reuters

 
Článek

Kdo se 21. července 2020 připojil k živému přenosu show Of Grace and Light ze slavných římských filmových ateliérů Cinecitta, rozhodně nelitoval. Designér Pierpaolo Piccioli společně s britským fotografem Nickem Knightem totiž připravili skutečně velkolepou show inspirovanou cirkusem, během níž došlo k představení kolekce podzim/zima 2020-21.

Kolekce se skládala z 15 čistě bílých šatů, které byly dozdobeny stříbrnými třásněmi, ale i kaskádami z peří, volánů, šifonu či taftu.

Nová kolekce od Diora je ódou na mytologii

Styl

Některé šaty byly přitom čtyři až pět metrů dlouhé a k jejich výrobě bylo zapotřebí 350 metrů látky a jen ruční šití zabralo až 4000 hodin.

Přestože kvůli přísné karanténě a uzavření hranic neměl návrhář k dispozici výšivky a některé vzory připravované na zakázku, jeho kolekce sklidila i tak obrovské ovace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám