Hlavní obsah

Móda z Oscarů 2018 - přehlídka luxusu a elegance

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní slavnostní předávání filmových cen - Oscarů, které se konalo v noci na pondělí 5. března v americkém Los Angeles, se tentokrát obešlo bez větších či menších skandálů. Herečky volily velmi elegantní a poměrně konzervativní róby, které byly ale i tak doslova nepřehlédnutelné.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jennifer Lawrenceová

Článek

Předávání filmových Oscarů patří každoročně mezi nejvýznamnější společenské události a celebrity mu věnují důkladnou pozornost. Akci tak předcházejí různé diety, kosmetické zákroky, a hlavně správný výběr šatů a ladících doplňků. Posuďte sami, kdo letos podle vás zabodoval a kdo dočista propadl.

Ve znamení ženskosti

Mexická herečka Salma Hayeková letos tak trochu přestřelila. Jemně fialková barva róby značky Prada jí sice velmi sluší a ladí k olivovému tónu její pleti, ale přílišná zdobnost jí moc neprospívá. Stačilo by shodit trochu zdobení a celek by vypadal mnohem lépe.

Foto: Profimedia.cz

Zleva herečky Salma Hayeková, Margot Robbie, Jennifer Garnerová

Naopak herečky Margot Robbie a Jennifer Garnerová byly hvězdami celého večera. Margot zvolila jednoduché bílé šaty z módního domu Chanel se zajímavě řešeným dekoltem, Jennifer pak róbu v dokonalé elektricky modré barvě značky Versace, která mimo jiné skvěle ladila k její hnědé hřívě.

Třpyt a zář

Jednoznačně nejtřpytivější šaty oblékly herečky Gal Gadotová, Jennifer Lawrenceová a Sandra Bullocková a ani jedna se svým modelem nešlápla vedle.

Foto: Profimedia.cz

Zleva herečky Gal Gadotová, Jennifer Lawrence, Sandra Bullocková

Nás nejvíce zaujala Jennifer Lawrenceová, která kromě širokého úsměvu oslnila i róbou značky Dior, která byla celá poseta zlatými flitry a lehce evokovala rybí šupiny. Rozpuštěné, volně zvlněné vlasy byly vzhledem k hereččině věku správnou volbou a zbytečně jí nepřidávaly léta navíc.

Saténové divy

Satén patří mezi nejpoužívanější materiály, co se výroby večerních šatů týče, a rozhodně to neznamená, že musí být nudný. Právě naopak.

Nás zaujal saténový oblek herečky Emmy Stone značky Louis Vuitton, který by se sice spíše hodil na následující afterparty, nicméně jeho barevná kombinace je nevšední a překvapivě líbivá.

Foto: Profimedia.cz

Zleva herečky Emma Stone, Nicole Kidmanová, Octavia Spencerová

Herečka Nicole Kidmanová naopak vsadila na klasickou róbu v hollywoodském stylu, která byla díky královsky modré barvě trefou do černého. Boty možná mohly být nápaditější, ale účes i šperky byly dotaženy k dokonalosti.

Američanka Octavia Spencerová je jedna z mála hereček, které svou ´váhu´ umí nosit. Příkladem je její lahvově zelená róba, která působila díky zvýrazněnému pasu a odhaleným ramenům velmi žensky a vyzdvihla to, co měla.

Elegance nestárne

Velký úspěch letos sklidily herečky starší generace, které vhodně zvolily elegantní róby hodné jejich věku. Meryl Streepová si vybrala výraznou rudou róbu s poměrně hlubokým výstřihem, který ale díky jednoduchému střihu šatů nepůsobí vůbec vulgárně.

Helen Mirrenová patří dlouhodobě mezi nejlépe oblékané dámy na červeném koberci. Její minimalistická, tmavě modrá róba byla důstojná, a přitom nabídla prostor na experimenty s doplňky - výrazný diamantový náhrdelník a náušnice, které Helen sladila přesně k barvě jejích šatů. Za nás jeden z nejpovedenějších outfitů.

Foto: Profimedia.cz

Zleva herečky Meryl Streepová, Helen Mirrenová, Jane Fondová

Jane Fondová vypadá ve svých osmdesáti letech naprosto neskutečně. Svou pečlivě udržovanou postavu zahalila do velmi elegantní bílé róby, jejíž součástí bylo i bolerko, které vhodně skrylo paže, a přitom neubralo celkovému modelu na kráse. Dokonalá foukaná, která je pro Jane tak typická, byla už jen třešničkou na dortu.

Reklama

Výběr článků

Načítám