Hlavní obsah

Mladá žena bojuje se syndromem trhání vlasů. Problém řeší parukou

Novinky, lin

Hattie Gilfordová z britského Surrey trpí od svých osmi let trichotylomanií, tedy nutkavým trháním vlasů, které nemůže vědomě zastavit. Dívka si se svým onemocněním poradila po svém. Svůj příběh sdílí na Instagramu, kde našla mnoho pochopení a také sdílí svou zálibu v nošení paruk, které jí vracejí sebevědomí.

Foto: Profimedia.cz

Hattie Gilfordová

Článek

Sedmadvacetiletá Hattie začala bojovat se syndromem vytrhávání vlasů téměř před dvěma desítkami let. Vše přitom začalo, když se snažila zbavit zlozvyku kousání nehtů.

„Moje matka mi nabídla odměnu za každý nehet, který jsem si přestala kousat. To mě motivovalo. Problém byl v tom, že jsem si místo toho začala vytrhávat vlasy. V zásadě jsem vyměnila jeden druh poškozování za druhý,“ říká Gilfordová pro Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hattie Gilfordová trpí trichotylomanií od svých osmi let.

Trvalá ztráta vlasů vedla postupně k problémům se sebevědomím. Hattie se proto rozhodla pro nákup paruky a vlasových příčesků.

„Výběrem té správné paruky jsem strávila dva měsíce. Zpětně ale musím říct, že to byl můj nejlepší nákup a zachránil mi sebevědomí. Dříve jsem si vlasy prodlužovala a pleš maskovala hnědým sprejem a lakem na vlasy. Vyžadovalo to hodně práce,“ říká mladá žena.

Žena trpící lipedémou se snaží bourat stigma kolem obezity

Zdraví
Foto: Profimedia.cz

Svůj příběh sdílí na Instagramu

Na paruku reagovala pozitivně nejen Hattie, ale také její blízké okolí. „Ačkoliv to nerada přiznávám, celebrity jako Kylie Jennerová mají velký podíl na tom, jak dobře jsou dneska paruky přijímané. Lidé si začali uvědomovat, že paruky už neslouží jen holohlavým, ale každému, kdo prahne po rychlé změně,“ říká Gilfordová.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Jennerová

Hattie se rozhodla sdílet svůj příběh na sociálních sítích, které jí rovněž pomohly nabrat ztracené sebevědomí.

„Odezva byla skvělá. Mnoho lidí se potýká se stejnými či podobnými problémy a já si uvědomila, že téměř každý člověk bojuje s něčím, co je nebo není na první pohled viditelné. Teď už vím, že si mohu čas od času dovolit nechat vlasy odpočinout od všech produktů a příčesků a nikdo včetně mě s tím nemá problém,” dodává.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbila si paruky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám