Hlavní obsah

Libanonský návrhář představil svoji novou kolekci luxusních šatů v lese

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protikoronavirová opatření se dotkla všech. Módní průmysl nevyjímaje. Některé akce byly zrušeny zcela, jiné jsou zase velmi striktně omezeny. Libanonský návrhář Elie Saab se proto rozhodl svoji novou kolekci na podzim/zimu 2020/2021 nafotit v lese.

Foto: Profimedia.cz

Nová kolekce značky Elie Saab

Článek

Módní návrhář Elie Saab již tradičně patří k návrhářům, jehož modely jsou zdobné a pompézní. Ostatně modely od něj byly vidět na červených kobercích po celém světě a zamilovaly si je nejen královské rodiny, ale také hollywoodské celebrity.

Saab proslul precizním zpracováním a luxusními materiály, které se objevují v každé jeho kolekci. Nejčastěji se jedná o nejjemnější hedvábí a tyl. Kromě toho šaty často zahrnují bohatou výšivku či zdobení pomocí krystalů, flitrů, perliček a jiných materiálů.

Aktuální kolekce se nese v duchu romantismu a návrhář se ji rozhodl představit pomocí kampaně, která byla focena v lese. Aktuální týdny módy, v průběhu kterých standardně probíhají přehlídky, po celém světě totiž čelí řadě omezení.

Modely jsou vyvedeny v jemných pastelových a pudrových tónech. Převažuje bílá, béžová, růžová, žlutá a světle modrá barva.

Foto: Profimedia.cz

Šaty v nude barvě

Navzdory tomu, že některé modely zahrnovaly sexy detail v podobě vysokých rozparků či hlubokých výstřihů, šaty nepůsobí vůbec vyzývavě, ale naopak velmi elegantně a nadčasově.

Kolekce zahrnuje i bohatě zdobené svatební šaty, které jsou určeny zejména klientele Středního východu. Jedny takové šaty totiž obvykle vyjdou na sedmimístnou částku.

Foto: Profimedia.cz

Detail šatů

Pražský týden módy ovládl návrhář Jiří Kalfař

Styl
Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty

Foto: Profimedia.cz

Šaty od Eliho Saaba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám